Meclis'te kan aktı: Can Atalay oturumunda Ahmet Şık'a saldırı

AYM'nin tutuklu Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı görüşmek toplanan TBMM oturumunda Ahmet Şık'a saldırı yaşandı. AK Partili Alpay Özalan'ın saldırısında iki vekil yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM, muhalefet partilerinin çağrısıyla AYM'nin Gezi Davası tutuklusu Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi konusunda verdiği 'yok hükmünde' kararını değerlendirmek için olağanüstü toplandı.

OTURUMU BOZDAĞ'IN YÖNETMESİNE İTİRAZ EDİLDİ 

Muhalefet partilerinin verdiği ortak dilekçe üzerine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, meclisi olağanüstü toplantıya çağırmıştı. Genel Kurul'u, CHP'li Gülizar Biçer Karaca'nın yönetmesi bekleniyordu. Ancak Kurtulmuş, olağanüstü oturumu AK Partili Bekir Bozdağ’ın yönetmesini istedi.

TBMM Olağanüstü Oturumu Bekir Bozdağ başkanlığında başladı. 

 DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi kararının da Bekir Bozdağ'ın Meclis'e başkanlık yaptığı oturumda okunduğunu hatırlatarak Bozdağ'ın oturuma başkanlık yapmamasını istedi. Bunun üzerine usül tartışması başladı. 

TARTIŞMAYLA BAŞLADI, ARA VERİLDİ

TİP Milletvekili Ahmet Şık kürsüye gelerek, "Sizde hiç utanma yok. Hakikat her zaman acıtır" sözleri üzerine AK Parti sıralarından tepki geldi. AK Partili vekillerin kürsüye yürümesinin üzerine Bekir Bozdağ oturuma 15 dakika ara verdi.

AHMET ŞIK İKİNCİ KEZ KÜRSÜYE ÇIKTI

Verilen aranın ardından tekrar kürsüye çıkan Ahmet Şık şöyle konuştu:

"Usül tartışması yaşandı ama burada usülü konuşmaya hiç gerek yok. Çünkü Anayasasızlığın hüküm sürdüğü, kanunsuzluğun teamül haline geldiği bu ülkede size mevzuat anlatacak falan değilim. Din şarlatanlığınıza, göstermelik milliyetçiliğinize kanan, hırsızlığınızı, hukuksuzluğunuzu görmezden gelenleri makbul vatandaş olarak gören sizlerden en çok duyduğumuz söz, vatan haini, bölücü, hain, FETÖ'cü, terörist. Sizden olmayan herkese terörist dediğiniz için Can Atalay'a da terörist demeniz hiç şaşırtıcı değil. Ama herkes bilsin bu ülkenin en büyük terör örgütü hanedanlık ile devlete çöken işte bu sıralarda oturanlardır. Hepinizin toplamının bu ülkeye faydası, bir Can Atalay kadar etmez."

YUMRUKLU KAVGA: VEKİLLER YARALANDI, İLK SALDIRI ALPAY ÖZALAN'DAN

Şık'ın konuşması sırasında AK Partili milletvekilleri tekrar kürsüye yürüdü ve yumruk yumruğa kavga başladı. 

Kavgayı başlatanın AK Parti Milletvekili Alpay Özalan olduğu görüldü. Özalan Ahmet Şık'ı itti.

Kavgada DEM Partili Gülistan Koçyiğit'in kaşı açıldı, CHP'li Okan Konuralp de yaralandı. 

Koçyiğit'e ilk müdahaleyi CHP’li Murat Emir yaptı, ardından Koçyiğit, Meclis hastanesine kaldırıldı.

Kürsünün etrafında yerlerdeki kan lekeleri ise görevliler tarafından temizlendi.

CHP Milletvekili Tahsin Ocaklı, Alpay Özalan'ın ve ardından da diğer AK Partili vekillerin Ahmet Şık'a saldırı anının görüntülerini paylaştı. 

 

 

 

45 DAKİKA ARA VERİLDİ

Bu olaylar yaşanırken TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ ise divanı terk etti.

Oturuma 45 dakika daha ara verildi. Grup Başkanvekilleri, TBMM Başkanı tarafından arkaya davet edildi. 

GRUP BAŞKANVEKİLLERİ, MECLİS BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ İLE GÖRÜŞTÜ

Genel Kurul, 3 saatlik aranın ardından yeniden açıldı. Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un grup başkanvekillerini davet ettiğini ifade ederek birleşime 10 dakika daha ara verdi. Grup Başkanvekilleri, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşmeye geçti.

Meclis Genel Kurulu, verilen aranın ardından Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş yönetiminde açıldı. Kurtulmuş, temiz bir dil içerisinde meclis çalışmalarının devam etmesi gerektiğini söyledi. Muhalefet sıralarından “Alpay Özalan’a söyleyin” sesleri yükseldi.

Kurtulmuş, grupbaşkanvekillerinin uzlaşısıyla verilecek cezaları okuyacağını ifade etti ve bunun üzerine Ahmet Şık’a sözleri nedeniyle kınama, Alpay Özalan’a fiili nedeniyle kınama cezası verilmesi oylanarak kabul edildi.

Görüşmelerin yeniden başlamasının ardından ilk olarak SAADET Grup Başkan Vekili Bülent Kaya söz aldı. Kaya konuşurken muhalefet sıralarından “can güvenliği var mı?”, “Alpay’a dikkat edin” sesleri duyuldu,

MHP KATILMADI

Oturuma MHP katılmadı.

Ayağında tarak kemiğindeki kırık nedeniyle dün Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın konuştuğu oturuma katılamayan CHP lideri Özgür Özel bugünkü oturuma katıldı.

 

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler can atalay tbmm aym