Meclis'teki saldırıyı milletvekilleri anlattı: Görüşmeler engelleniyor

AYM'nin tutuklu Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı görüşmek için toplanan TBMM oturumunda kavga çıktı. DEM Partili Ali Bozan ve EMEP'li İskender Bayhan yaşananları anlattı.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - TBMM, muhalefet partilerinin çağrısıyla AYM'nin Gezi tutuklusu Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi konusunda verdiği 'yok hükmünde' kararını değerlendirmek için olağanüstü toplandı. Genel Kurul'u, CHP'li Gülizar Biçer Karaca'nın yönetmesi bekleniyordu. Ancak Kurtulmuş, olağanüstü oturumu AK Partili Bekir Bozdağ’ın yönetmesini istedi.

TBMM Olağanüstü Oturumu Bekir Bozdağ başkanlığında başladıktan sonra TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, kürsüde konuşmasını yaparken AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, Ahmet Şık'a kürsüde saldırdı. İktidar partisinden başka vekillerin de Ahmet Şık'ın üzerine yürümesi sırasında Şık'ı darbelerden kurtarmak için kürsüye koşan muhalefet milletvekilleri de saldırının hedefi oldu.

'MECLİS GÖRÜŞMELERİNİ ENGELLEMEK İÇİN GELMİŞLER'

TBMM Olağanüstü Oturumu'na katılan EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, yaşananlarla ilgili şunları söyledi: "AKP birkaç gündür yaptıkları açıklamalarla bugünkü Meclis görüşmelerini provoke edeceklerini, Meclis görüşmelerini çetevari yöntemlerle engellemeye çalışacaklarını gösteriyorlardı. Meclis görüşmelerini engellemek için gelmişler. Buradaki bütün milletvekilleri bunun farkındaydı. Şimdi Meclis görüşmeleri ne olacak, nasıl olacak o değerlendiriliyor. Saldırılarla görüşmeleri savuşturmaya çalışıyorlar. Asıl önemli olan şudur. Bu saldırılar muhalefeti susturma operasyonudur. Buna karşı susmayacağız. Bugünkü Meclis fotoğrafı, gitmekte olan AKP’nin suçluyuz ama güçlüyüz saldırganlığıdır."

'İKİ SALDIRIDA DA BEKİR BOZDAĞ VAR'

Daha önce benzer şekilde iktidar milletvekillerinin yumruklu saldırısına uğrayan DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ise her iki olayda Genel Kurul'u Bekir Bozdağ'ın yönettiğini belirtti. Bozan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu saldırı AKP’nin ülkeyi yönetecek sözü olmadığının göstergesi. Daha önce bana bu şekilde saldırdılar. Saldırının organize olduğunu kürsüye doğru yürümelerinden belli oluyordu. Bana ve Ahmet Şık’a yönelik saldırıda her iki oturumu da Bekir Bozdağ yönetiyordu. Bu durumu Bozdağ’ın organize ettiği anlaşılıyor. AKP’nin ne kadar aciz olduğunu gösteriyor bu saldırı. AKP milletvekilleri, zaten Meclis oylamasına katılmadılar. Muhalefet oy kullandığı için gerekli 200 oy sağlandı. Ondan sonra AKP milletvekilleri salona girdi. Konu Hatay Milletvekili Can Atalay ve AKP’liler bunun görüşülmesini istemiyorlar."