Mecnun Otyakmaz: 'Maç sattı' diyene yaptırım uygulanır

Yeni TFF yönetiminde yer alan Mecnun Otyakmaz, "Başkanlar çıkıp adam küfür, kıyamet, 'maç sattı' gibi iddialarda bulunursa TCK’da cezası olduğu için yaptırım uygulamamız gerekir" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yönetim kurulu listesinde yer alan ve TFF Başkanvekili görevine getirilecek olan Mecnun Otyakmaz açıklamalarda bulundu.

Odatv'den Uğur Can Biçer'e konuşan Mecnun Otyakmaz, "Sayın Başkan, seçim konuşmasında Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) başkanların sevklerini kaldıracağını söyledi. Her maçın ardından hakem iyi veya kötü yönetsin, kulüp başkanları 'hakem bizi doğradı' gibi açıklamalar yapıyor. Bunun önüne bu şekilde nasıl geçmeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna şu yanıtını verdi:

"Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) yapılan hakaretlerin, eylemlerin karşılığı var. Bizim öyle bir suçu affetmek gibi bir şey söz konusu olamaz. Zorlama bazı şeyler oluyor. 'Hakem bizi parçaladı' derlerken bu bir teşbih. Buradan adama bir ceza vermenin bir anlamı yok. Ancak 'Hakem maçı satmış' dersen burada bir hakaret var ve bunun bir karşılığı var. Başkanların her söylediğine biraz empati yaparak bakıp PFDK’ya sevk etmeme durumumuz söz konusu olabilir. Çıkıp adam küfür, kıyamet, 'maç sattı' gibi iddialarda bulunursa TCK’da cezası olduğu için yaptırım uygulamamız gerekir. Yanlış anlaşılmaması lazım."

"Her başkan söylediklerinden dolayı mercekle bakılıp adama ceza vermek gibi bir amacımız asla olmayacak" diyen Otyakmaz, "Başkanlar da kulübünü temsil ediyor. Onların da birkaç söz söyleme hakkı var. Sportmenliğe aykırı açıklamaların içeriğini değiştireceğiz. Öyle her konuyu problem haline getirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Biçer'in Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın görevine devam edip etmeyeceğine dair sorusu üzerine Mecnun Otyakmaz, "Başarılı bir hoca. Böyle bir tartışma açılmamalı. Milli takımımız iyi gidiyor. Önümüzde çok önemli turnuvalar var. Şu an ki durumdan da memnunuz" dedi.

SÖYLEŞİNİN TAMAMI

(SPOR SERVİSİ)