Mehmet Öz ve kardeşinin miras davası görüldü: 'Paraya çöktü' iddiası

ABD'de yaşayan doktor Mehmet Öz ile kardeşi Nazlım Öz arasındaki miras davasının duruşmasında Nazlım Öz'ün avukatı, Mehmet Öz'ü iki dairenin kira gelirine 'çökmekle' suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Pennsylvania eyaletinde Cumhuriyetçi Parti'nin senato adayı olan kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz ile kardeşi Nazlım Öz arasındaki miras davası önceki gün New York’ta görüldü. Davaya iki kardeş katılmazken avukatlar arasında atışma yaşandığı belirtildi.

Manhattan’daki iki evin kirasıyla ilgili davayı haberleştiren Business Insider, “İkisi arasındaki kira savaşı, ABD ile Türkiye’ye yayılan milyonlarca dolarlık miras kavgasının bir parçası. Öz’ün kız kardeşinin avukatı, ünlü doktorun paralara çöktüğünü iddia etti” ifadelerine yer verdi.

Hakim Suzanne Adams’a hitaben konuşan Nazlım Öz’ün avukatı, “Buna ben paraya çökmek derim” dedi. Dava devam ederken  kira gelirlerinin Dr. Öz’e gitmeye devam ettiğini söyleyen avukat, hakim ya da jüri karar verene kadar kira gelirinin ayrı bir banka hesabına gitmesi gerektiğini söyledi.

Nazlım Öz 2020’de, abisinin iki gayrimenkul için toplam 15 bin dolarlık aylık geliri kendisiyle paylaşmadığını iddia etmişti. Dr. Öz de kız kardeşinin babasının imzasını taklit ederek gelir elde ettiğini öne sürmüştü. Dr. Öz’ün avukatı Michael J. Cohen, ise duruşmada, “Nazlım, Dr. Öz’ün kira gelirlerini kardeşiyle paylaşmayı durdurduğunu söylese de kardeşine zaten herhangi bir ödeme yapılmıyordu. Ayrıca bu dairelerin toplam kira geliri 15 bin doların yanına bile yaklaşamıyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Dr. Öz ve California’da yaşayan kız kardeşi Seval Öz de Nazlım Öz’e dava açmış ve kardeşlerinin babalarının Hollanda, Hindistan ve Cayman Adaları’ndaki 2,9 milyon dolarlık parasını zimmetine geçirdiğini öne sürmüştü. Nazlım Öz’ün avukatı Laurence J. Lebowitz ise müvekkilinin sahte imza ile babasının parasına el koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Baba Mustafa Öz 2019 yılında vefat etmişti. Seçimlerden önce malvarlığını beyan eden Dr. Öz, ABD ve Türkiye’de en az 10 gayrimenkulü olduğunu belirtmişti. (HABER MERKEZİ)