'Mehmet Şimşek istifa etti' diyen Cemal Enginyurt'tan SPK'ye yanıt: İsimleri olanları da mahkemeye çağıracaksınız

Demokrat Parti (DP) Milletvekili Cemal Enginyurt, Mehmet Şimşek'in istifa etti iddialarını gündeme getirmesi sonrası Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) hakkında suç duyurusunda bulunmasına yanıt verdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğini öne sürdü.

Enginyurt'un iddiası sonrası istifa iddialarını yalanlayan Şimşek, "Anlaşılan yapılan resmi açıklamalar yetmemiş, bir de buradan yazayım! İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir" dedi.

SPK'DEN İNCELEME

Şimşek'in istifa ettiğine dair iddialara ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) da yaptığı açıklamada, asılsız istifa haberi üzerinden borsa yatırımcısını yanlış yönlendiren ve zarara uğramalarına sebep olan sosyal medya hesaplarıyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.

'İSİMLERİ OLANLARI DA MAHKEMEYE ÇAĞIRACAKSINIZ'

SPK'nin açıklamalarına sosyal medya hesabından yanıt veren Enginyurt, "Hakkımda suç duyurusunda bulunan SPK, Ünsal Ban, Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Zehra Taşkesenlioğlu, Korkmaz Karaca, Serkan Taranoğlu ve bilumum isimleri olanları da mahkemeye çağıracaksınız. Halka arzlarda dönenleri, yasak verilip 1 haftaya kalkanları, taban olan hisseleri konuşacağız" ifadelerini kullandı.

YILMAZ TUNÇ DA SORUŞTURMA BAŞLATILDIĞINI DUYURDU

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddiasını paylaşanlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

(SOSYAL MEDYA)