Mehmet Türkmen: Antepliler dışarda soğuk hava ile mücadele ediyor

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, depremin yaşandığı Antep'ten bilgileri aktararak sokaktaki halkın depremin etkilerinin yanı sıra kötü hava koşulları ile de mücadele ettiğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kar ve sağanak yağışın sürdüğü, hava sıcaklığının 3 derece olduğu Antep'te depremin etkileri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın verdiği bilgilere göre, Antep'te 80 kişi hayatını kaybederken 581 bina yıkıldı. 

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, kış koşulları nedeniyle pek çok kişinin mağdur olduğunu söyledi.

'ACİL İHTİYAÇLAR LİSTESİ OLUŞTURULDU'

Antep'teki son durumu aktaran Türkmen, “Gaziantep depremden en çok etkilenen şehirlerin başında geliyor. Valilik, yıkılan bina sayısını 530 olarak açıkladı. Ama sahadan aldığımız bilgiler, bu sayının çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. Sadece bulunduğumuz bölgede 500’e yakın bina yıkıldı. Gaziantep’te ölü sayısı da 80 olarak açıklandı. Maraş, Antep, Malatya, Antakya, İskenderun, Urfa, Diyarbakır, Adıyaman’dan kötü haberler alıyoruz. Umudumuz, can kaybının daha fazla artmaması" dedi. 

Antep'te üç gündür süren kar yağışının dün gece saatlerinden itibaren sağanak yağışla devam ettiğini söyleyen Türkmen, bölgede 10 binlerce insanın sokaklarda, parklarda soğukla yüz yüze olduğunu söyledi. Acil ihtiyaç listesi oluşturup sendikanın iletişim kanallarından yaptıkları duyurularla karşılamaya çalıştıklarını belirterek barınma sorununun acilen çözülmesini istedi. Türkmen öncelikli ihtiyaçların çadır, battaniye, kışlık giysi ve gıda malzemeleri olduğunu aktardı.

'İNSANLAR PERİŞAN HALDE YARDIM BEKLİYOR'

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde çok sayıda fabrikanın çatısı ve duvarlarının çöktüğünü anlatan Türkmen, “Fabrikalar da kötü durumda. Şu ana kadar işçilerle ilgili kötü haber almadık. Sabahın erken saatlerinde tüm fabrikaların tatil edilmesi ve işçilerin izinli sayılması için bir çağrı yaptık. Fabrikaların çoğu faaliyeti durdurdu, işçiler ailelerinin yanına gitti. AFAD ve Gaziantep Belediyesi’nin kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hem göçük altında kalan insanlar hem ekipler hem de bölgedeki yurttaşlar mücadele ediyor. Mahsur kalanların yanı sıra çocuklarıyla, bebekleriyle kar yağışının altında kalan insanların durumu da ağır. Hâla barınma konusunda çok ciddi bir ihtiyaç var. Herkes bir telaşla dışarı atmış kendini. Bu insanlar perişan halde yardım bekliyorlar. Birçoğunun acil ihtiyaçları hala karşılanabilmiş değil” diye konuştu.