Mehmethan Pasajı boşaltılıyor

Diyarbakır Sur Mehmethan Pasajı esnafı Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyımı Münir Karaloğlu görüştü. Esnaf, iş yerlerini boşaltacak.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Sur Mehmethan Pasajı Esnafı, binalarının kamulaştırılmadan çıkarılması için Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyımı Münir Karaloğlu ile görüştü. Karaloğlu, bugünkü koşullarda yasal açıdan bunun mümkün olmadığını söyleyerek esnafın beklentisini karşılıksız bıraktı.

Diyarbakır Sur Mehmethan Pasajı  Esnaf, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Diyarbakır Sur Mehmethan pasajı esnafları olarak yaptığımız girişimlerin ardından Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu bizlerle görüştü. Görüşmede Vali Beye ‘binamızın 2017 yılında kamunun ihtiyacı olmamasına rağmen kamulaştırıldığını, bulunduğumuz sokakta kamulaştırılan tek bina olduğumuzu, binamızın varlığının ne o tarihte ne de bugün herhangi bir proje önünde engel olmadığını, 28 aylık ecrimisil bedellerimizi ödediğimizi, binamızın yıkıldığı taktirde boş bir arsa olarak kalacağını, bugünkü Pandemi ve kış koşullarında gidecek yerimiz olmadığını’ ifade ettik ve bu nedenlerle ‘İş yerlerimizin bizlere satılmasını veya kiralanmasını’ talep ettik. Vali Bey bugünkü koşullarda yasal açıdan bunun mümkün olmadığını belirtti.

'ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BOŞALTACAĞIZ'

Görüşmede, esnafın taşınma ile ilgili ihtiyaçlarının, taleplerinin belirlenmesi ve makul bir süre içinde tahliyesi için Ticaret Odası ile Esnaf Odasının da içinde yer aldığı bir komisyon kurulması yönünde bir karar alındı.

Sonuç olarak, Ankara’daki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarının, kamunun ihtiyacı olmamasına rağmen 2017 yılında yaptıkları bu gereksiz kamulaştırma işleminin mağdurları olarak iş yerlerimizi önümüzdeki günlerde boşaltacağız.

Maalesef bütün çabalarımıza rağmen bu yanlış kararı değiştirmeye gücümüz yetmedi. İş yerlerimizi ziyaret eden, telefonla arayan ve sosyal medya üzerinden destek veren herkese teşekkür ederiz.” (DUVAR)