Meksika'da açılış töreninde köprü çöktü: Belediye başkanıyla onlarca kişi yaralandı

Meksika'da restore edilen asma köprünün açılışı sırasında yaşanan çökme sonucu aralarında belediye başkanının da olduğu 25 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika'nın Cuernavaca kentinde restore edilen yaklaşık 3 metre yüksekliğindeki asma köprünün çökmesi sonucu aralarında Belediye Başkanı Jose Luis Uriostegui'nin de bulunduğu çoğu kamu görevlisi 25 kişi yaralandı. 

AA'nın Meksika basınından aktardığı haberlere göre, ülkenin güneyindeki Morelos eyaletine bağlı Cuernavaca kentinde onarılan bir asma köprü açılışı esnasında çöktü.

Yaralanan belediye Başkanı Uriostegui, köprünün çökmesine ilişkin, "Bu, zıplamaya başlayan kişinin düşüncesizliğidir, köprü ağırlığı kaldıramadı ve yaklaşık 20 kişi düştük. Bazı kişiler yaralandı, vücudunda kırıklar olanlar var ama neyse ki şimdiye kadar ağır yaralı bildirilmedi" tepkisi verdi.

Köprünün çökmesine ilişkin görüntülerde, kalabalığın arasından bir kişinin köprünün çöken kısmı üzerinde zıpladığı görülüyor. Köprünün tamirine Haziran 2021'de başlandığı, ekimde bitirilmesi gereken restorasyonun 1 yılı aştığı da kamuoyuna yansıyan bilgiler arasında. (DIŞ HABERLER)

Etiketler meksika Cuernavaca