Meksika'da kaybolan göçmen sayısı bir yılda dört kat arttı

Yeni yayınlanan bir rapora göre, Meksika'da kaybolan göçmen sayısı 2021 senesinde bir önceki yıla oranla dört kat arttı. Her yıl yüzbinlerce göçmen, ABD sınırına ulaşmak amacıyla Meksika'dan geçiyor.

Meksika'da kaybolan göçmenler için eylemler düzenleniyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika'da kaybolan göçmen sayısının geçen sene bir önceki seneye oranla dört kat artığı belirtildi.

Reuters'in haberine göre, Kaybolan Göçmen Arama Programı (SJM) tarafından yayınlanan rapora göre, ülkedeki kaybolan göçmen sayısı 2020 yılında 89 iken, bu rakam 2021 yılında 349'a yükseldi. Bu, yüzde 292'lik bir artışa tekabül ediyor.

Kaybolan göçmenlerin yüzde 14'ünün ise 17 yaş altında, yüzde 44'ünün 18-29 yaş grubu arasında, yüzde 42'sinin ise 30-59 yaş grubu arasında olduğu belirtildi. SJM Direktörü Luis Macias, “Uyuşturucu şebekelerinin, mültecileri içlerine çekmek için bekledikleri yerler var” şeklinde konuştu.

YETERİNCE ARAŞTIRILMIYOR

SJM'nin raporuna göre, kaybolan göçmenler ile ilgili ülkede hala yeterince araştırma yapılmıyor ve devlet kurumlarının konuya ilişkin bilgi eksikliği bulunuyor.

SJM'nin göçmen yardım koordinatörü Adrian Estrada, “Göç akışını bozmaya yönelik politikalar, gözaltı vakalarını artırdı ve göçmenlerin birbiri ile iletişimini kesti. Bu nedenle, göçmenlerin akrabaları tarafından rapor edilen kaybolma vakalarında artış oldu” diye konuştu.

Buna göre, her yıl yüzbinlerde göçmen, Meksika'dan ABD'ye geçmeye çalışıyor, ancak birçoğu ya kaçırılıyor ya da cinayete kurban gidiyor. Orta Amerika ülkeleri ise ABD'ye en çok göç veren ülkeler arasında yer alıyor. (DIŞ HABERLER)