Memleket Partili Usluer: En güvenilmez iki kurum TÜİK ve Merkez Bankası

Memleket Partisi Sözcüsü Gaye Usluer, TÜİK ve Merkez Bankası’na tepki gösterdi, “Yaşadığımız kaosu sorumlusu bu iki kurum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Memleket Partisi Genel Başkanvekili ve Parti Sözcüsü Gaye Usluer, partisinin Merkez Yönetim Toplantısı’na ara vererek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Sistem tartışmalarından, öğretmen atamalarındaki mülakat sorununa, enflasyon rakamlarından yeni yıl zamlarına birçok konuda açıklamalarda bulunan Usluer, “En güvenilmez iki kurum; Merkez Bankası ve TÜİK. Bugün yaşadığımız kaosun ana sorumlusu bu iki kurum. Bu kurumlar bağımsız olmadan düzelemeyiz” dedi.

‘ELLERİ VATANDAŞIN CEBİNDE KAYNAK YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Yeni yılın ilk “müjdesinin” zam sağanağı olduğunu ifade eden Memleket Partili Usluer, “Elektrikten, doğalgaza, akaryakıttan, ulaşıma, otoyollardan, harçlara kadar fahiş zamlar yapıldı. 48 yıllık Boğaziçi Köprüsü’ne geliş/gidiş ücretli yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı’nın ‘Lan nasıl’, ‘Harika’ sözleri 2021 yılının son gününe damgasını vurdu. Hazineyi boşalttılar. Hazineyi boşaltanlar, hazinenin kayıp rezervlerinin hesabını veremeyenler, elleri vatandaşın cebinde yeni kaynak yaratmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

TÜİK ve Merkez Bankası’nın “en güvenilmez” iki kurum olduğunu vurgulayan Usluer, “Bakın az önce açıklanan ENAG ‘Enflasyon Araştırma Grubu’ verilerine göre, enflasyon aralık ayında yüzde 19,35, 2021 yılında ise yüzde 82,81 olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu, aralık ayı enflasyonunu yüzde 13,58 olarak açıklarken, yıllık enflasyon yüzde 36,08 olarak açıklandı. En güvenilmez iki kurum; Merkez Bankası ve TÜİK. Bugün yaşadığımız kaosun ana sorumlusu bu iki kurum. Bu kurumlar bağımsız olmadan düzelemeyiz” ifadelerini kullandı.

‘ÖNCE G-20’NİN HESABINI VER’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğiz” sözlerini eleştiren Usluer, “Kardeşim sen senden önce G-20’de olan ülkemizi 20’den aşağı düşürmedin mi? Önce bunun hesabını ver” dedi. Usluer’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

EN YÜKSEK OYU ALAN DEĞİŞİMİ SAĞLAYACAK: 2022 yılı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir yıl olacak. Büyük bir olasılıkla 2022 yılında, en geç 2023 tarihinde yapılacak genel seçimler mevcudun, tükenenin resmi bitiş tarihi olacak. Bitecek olan bitecek şüphesiz. Ama bunlar gitsin de kim gelirse gelsin demiyoruz. Ölümü gösterip, sıtmaya razı olun demiyoruz. Bu ülkenin insanları, çocuklarımız, hepimiz en iyisini hak ediyoruz. Değişimi, dönüşümü sağlayabilecek olan en yüksek oyu alacaktır. Bu nedenle ‘Geçiş dönemini sağlayacak cumhurbaşkanı’ kavramını kabul etmiyoruz. Seçmen en iyiye oy verecek. Seçmen taşıyıcı anne aramıyor. Yeni bir başlangıç en iyi ile mümkün.

EN BÜYÜK PARTİ KARARSIZLAR: Tüm anketlerde Türkiye’nin en büyük partisi kararsızlar partisi. Yüzde 30’luk oran ile en büyük parti kararsızlar partisi. Kararsızlar partisini kararını verenlere dönüştüremeyen kazanamaz. Öyle, sadece tweet atarak olmaz bu iş. Meydanlarda, alanlarda, sahada olmadan seçim kazanılamaz. Biz en büyük anketin sokakların sesinde olduğunu biliyoruz. Söz veriyoruz. En iyi kazanacak.

LÜKS ARAÇLARDAN VAZGEÇİN: Sarayın uçaklarını satın, 1’i kalsın. 5 siyasi parti 2022’de hazineden 645 milyon TL yardım alacak. Erken seçim olursa siyasi partilerin kasasına 1.9 milyar TL daha girecek. Ekonomik buhran ve derin yoksullukla girdiğimiz bu yıl, bu ödeneklerden vazgeçmeye EVET der misiniz? Yeni yılın herkese özgürlük, adalet, demokrasi ve barış getirmesini diliyoruz. (DUVAR)