Memur-Sen'den servis çıkışı: Dava açıldı

Kamuda tasarruf adımları kapsamında toplu taşıma bölgelerindeki servis hizmetlerinin kaldırılması üzerine harekete geçen Memur-Sen, dava açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Kamuda tasarruf adımları kapsamında personel servisleri için yeni bir karar alındı. Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıda açıklandı.

 Şimşek burada yaptığı konuşmasında kamudaki taşıt durumuna değinerek, “3 yıl süreyle yeni araç satın alma ve kiralama yapılmayacak. İhtiyaç fazlası ve ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar tasfiye edilecek. Savunma ve güvenlik hariç, kamuda personel servisi hizmetinin toplu taşımı olan yerlerde kaldırılacak. Bütçe dışı kaynaklardan taşıt kullanımını da sıkı kurallara tabi tutulacak. Kanunla izin verilenler hariç yabancı menşeili araç kullanımı yasaklanacak” ifadelerini kullandı.

 Bu duruma karşı çıkan Memur-Sen Konfederasyonu (Memur-Sen), harekete geçti. Memur-Sen, konuyu yargıya taşıdı.

Konuya ilişkin açıklama, Memur-Sen'in X hesabından yapıldı. Açıklamada, "Resmi Gazete’de yayımlanan Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesinde Personel Servis Hizmetlerinin sonlandırılmasına ilişkin olan kısmın iptali için Danıştay 12. Daire Başkanlığına 2024/3121 E. Sayısı ile dava açtık" ifadelerine yer verildi.

(HABER MERKEZİ)