Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar serbest bırakıldı

Menderes Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Menderes Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınanlar serbest kaldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve beraberindeki 9 kişi  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 22 kişi ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı ile birlikte 4 Temmuz 2022 sabahı “rüşvet ve yolsuzluk” iddiaları üzerine operasyon başlattı. Aralarında birim müdürlerinin de bulunduğu çoğu belediye personeli olan 28 kişi gözaltına alındı. Şüphelilere, 2018-2021 yılları arasındaki araç kiralama ile çöp toplama işlemlerinde ihaleye fesat karıştırarak ve usulsüzlükler yaparak belediyeyi 9 milyon 934 bin lira zarara uğratmak suçlamaları yöneltildi.

Emniyet’teki sorgularının ardından adliyeye sevk edilenler, 5 Temmuz 2002 akşamüzeri serbest bırakıldı. 5 Temmuz 2022 günü saat 12:00 sıralarında ise Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile CHP'li Meclis Üyesi Ertan Güleç gözaltına alındı. CHP'li Kayalar hem suçlamaları hem de gözaltına alındığını reddederek, bilgisine başvurulmak üzere Emniyet'e çağırıldığını söylemişti. (HABER MERKEZİ)