Menteşe Belediye Başkanı Köksal 'Şiddete Karşı Tutum Belgesi'ni imzaladı

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, 'Şiddete Karşı Tutum Belgesi'ni imzaladı. Başkan Gonca Köksal, "Kadınlara yönelik şiddet karşısında tarafsız olmayacağımı ilan ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Menteşe Belediyesi’nin şiddet ve taciz durumu karşısında temel ilke ve prensiplerini ortaya koyan ‘Şiddete Karşı Tutum Belgesi’ Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’ndeki törenle imzalandı. İmzalanan belge ile Menteşe Belediye'nin hizmet ürettiği her birim dâhil olmak üzere, her türlü şiddete, tacize ve mobbinge karşı nasıl bir yöntem ile hareket edileceği ve asla taviz verilmeyeceği belirtildi.

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, “Bugün Menteşe Belediyesi Şiddet Tutum Belgesi’ni ve bu belge ile birlikte şiddete karşı tavrımızı açıkça ilan ettiğimiz gün. Seçilmiş Kadın Belediye Başkanı olarak, toplumda, genel siyasette hüküm süren şiddeti görmezden gelmeyeceğimi ya da şiddeti münferit bir olay gibi düşünmeyeceğimi ilan ettiğim gün. Kadın mücadelesinin içinden geliyorum. Karya Kadın Derneği üyesiyim. Kadınlara yönelik şiddet karşısında tarafsız olmayacağımı ilan ediyorum. Belediye Başkanı olarak kadınların eşit, özgür ve şiddetsiz bir yaşam kurma mücadelesinin bir parçası oluyorum, Menteşe Belediyesi şiddet tutum belgesiyle yeni bir dönem başlatıyorum. Bugün bu imza ile bir söz veriyorum. Daha eşit, daha özgür bir kent için Menteşe’deki her kadının yanında olma sözü" diye konuştu.