Meral Akşener: İmamoğlu'nun tweet'ini arkadaşlarımızın çoğu beğenmedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 8 Mart için kendisini ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketleyerek mesaj veren Ekrem İmamoğlu'nun tutumu için 'arkadaşlarımızın çoğunluğu bunu beğenmedi, haklıdırlar' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı etiketleyerek attığı Twitter mesajına Akşener'den açıklama geldi.

Akşener, esnaf ziyaretlerine devam ettiği Ankara Sincan’da yaptığı açıklamada 8 Mart dolayısıyla tüm kadınları kutladı. Akşener, "Türkiye’de yaşayan bütün kadınların gününü kutluyorum. Bugünkü programımız kadınlarımızın iş hayatındaki ayrımcılıklara, kadınlarımızın günlük hayatında yaşadıkları zorluklara, kadınların uğradığı her türlü haksızlığa dikkat çekmek amaçlı. Ondan sonra esnaf gezeceğiz. İnşallah hiçbir kadının tehdide, tecavüze, dayağa, tacize uğramadığı, iş hayatında ayrımcılığa uğramadığı bir Türkiye’yi hep birlikte el ele vererek inşa edeceğiz diye düşünüyorum."

'KIZIMA GİDİYORUM DEYİP YASAKTA SOKAĞA ÇIKIYORMUŞ'

Akşener, ziyaretine 'Kezban Teyze' diyerek tanıttığı kadının evinden başladı.

Meral Akşener ilk olarak ziyaret ettiği evdeki seçmenle ilgili şunları söyledi: "Kezban Teyze, bir şekilde sevmiş beni kızı yerine koymuş, 92 yaşında bir teyzemiz. Pandemi döneminde canı sıkıldıkça dışarı çıkıyormuş polislere yakalandıkça, ben kızımı görmeye gidiyorum. Teyze kızın kim? Meral Akşener diyormuş, bizim ilçe teşkilatına götürüp bırakıyorlarmış. Arkadaşlarımız bana anlatıyordu ben de bugün evinde ziyaret etmek istedim. Program burada olunca 'kızımı ziyaret edeceğim' deyip programa gelmek istedi, hava soğuk biz ziyaret ettik onun için. Zaman zaman ziyaret edeceğim.”

'HERKESİN FİKRİNİ AÇIKÇA SÖYLEYEBİLECEĞİ BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ'

Akşener, Ekrem İmamoğlu’nun kadınlar günü dolayısıyla paylaştı tweet'i ve Yavuz Ağıralioğlu’nun verdiği tepkiyi nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de şu yanıtı verdi: “İYİ Parti olarak herkesin fikrini açıkça söyleyebileceği, eleştirilerini açık net ortaya koyabileceği, konuşmaktan korkmadığı bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Bu Türkiye’nin ilk örneği kendi partimizdir. Dolayısıyla hem Sayın İmamoğlu’nun tweet'i hem Yavuz Ağıralioğlu’nun tutumu kendi görüşlerini, bakış açılarını ortaya koyan yani hürriyetçilik ilkesi çerçevesi içinde değerlendirilmesi gereken iki bakış açısı. Sayın İmamoğlu’nun attığı tweet'i bizim arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu beğenmedi fikirlerini ortaya koydular. Dolayısıyla ben de saygı duyuyorum.” (HABER MERKEZİ)