Meriç Nehri'nde temizlik yapılacak

Türkiye-Yunanistan sınırını oluşturan Meriç Nehri'nde akışın hızlandırılması ve kanallara su iletilebilmesi için temizlik yapılacak.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne'de kuraklık ve tarımsal sulamaya bağlı olarak su seviyesi düşen Meriç Nehri'nde, akışın hızlandırılması ve kanallara su iletiminin sağlanması için temizlik çalışması yürütülecek.

Uzunköprü ilçesine bağlı Çakmak köyü yakınındaki pompa istasyonuna suyun sağlıklı aktarılması ve tarımsal sulamanın sağlanması için nehir yatağında çalışma yapılacak.

Türkiye-Yunanistan sınırını oluşturan nehirde yapılacak olan çalışmaları yerinde inceleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, Çakmak Barajı Sulama Kooperatifi Başkanı Ünal Çelebi ile DSİ ekiplerinden bilgi aldı.

'NEHİR HAVZASINDA BİR ÇALIŞMA YAPILARAK SU BİRAZ BİZİM TARAFA YÖNLENDİRİLECEK'

Vali Sezer, "Orada bir çalışma yapıp nehrin suyunu bu tarafa alacağız. Su buraya pompa istasyonuna gelecek ve oradan sulama kanallarına basılacak. Tarımsal sulama yapılması için Ergene Nehri'ne aktarılacak. Nehir havzasında bir çalışma yapılarak su biraz bizim tarafa yönlendirilecek" ifadelerini kullandı.

Sezer, Çakmak Barajı'ndaki çalışmaların da kısa sürede tamamlanacağını bildirdi.

Kış aylarında Meriç Nehri'nden baraja su basılacağını belirten Sezer, "Yaklaşık 1,5 kilometrelik iletim hattı var, o da bitirilecek. Bundan sonra bir sorun çıkmayacak" diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)