Merinos Halı önünde eylem: Sendika eylemine katılan işçi kovuldu

Antep'te Merinos Halı'da çalışan işçi, üyesi olduğu sendika açıklamasına katılınca işten atıldı. BİRTEK-SEN üyesinin ve iş yerinde sendikanın tanınması için eyleme başladığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası'nın (BİRTEK-SEN) yaptığı basın açıklamasına katılıp sosyal medya paylaşımı yapan Merinos işçisi kovuldu. BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, yaptığı açıklamayla Antep'teki Merinos Halı fabrikasında işten çıkarılan arkadaşları için eylem çağrısı yaptı. Türkmen, Merinos'u eylem ve direniş alanına çevireceklerini kaydetti.

'SENDİKA DÜŞMANLIĞI SON BULANA KADAR...' 

Merinos Halı'da çalışan Serdar Cengiz, işten kovulunca, BİRTEK-SEN bugün, Merinos Halı önünde eyleme başladı. Sendika tarafından yapılan açıklamada, "Bir söz vermiştik; Merinos’ta tek bir işçi sendikalı olduğu için işten atılırsa, Merinos’a ve patronu Erdemoğlu’na ait bütün fabrika ve mağazaların önünü eylem ve direniş alanına çevireceğiz demiştik. Dün Antep Merinos Halı’da bir üyemiz işten atıldı ve biz bugün verdiğimiz sözü tutmak için Merinos önündeydik. İşten atılan arkadaşımız, tazminatı ödenerek çıkarılmak istendiği halde, 'ben tazminat değil, işimi geri istiyorum. Beni haksız yere işten çıkaramazsınız' dedi ve fabrika önünde direnişe başladı. Öyle tazminat verip bizden kurtulamazsınız! Bugünden itibaren, arkadaşımız işe alınıncaya kadar, her gün bu fabrikanın önünde olacağız! Merinos’ta bu işçi ve sendika düşmanlığı son bulana kadar, Sadece Antep’te değil, Zonguldak’ta, Adana’da, Erdemoğlu Holding’e ait işyerlerinin olduğu her yerde olacağız! Birleşe birleşe, direne direne kazanacağız!" ifadelerine yer verildi. 

İşten çıkarılan Serdar Cengiz ile bugün Merinos Fabrikası önünde açıklama yapan BİRTEK-SEN işçilere tekrardan mücadele çağrısı yaptı.

(HABER MERKEZİ)