Mersin büyük kent kütüphanesi ve oyuncak müzesi yapımı başladı

Mersin Yenişehir Belediyesi, büyük kent kütüphanesi, oyuncak müzesi ve çocuk kütüphanesinden oluşacak projenin yapımına başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Yenişehir Belediyesi ve Kürk Eğitim Vakfı iş birliğiyle yapılacak kent kütüphanesi, oyuncak müzesi ve çocuk kütüphanesinden oluşacak projenin temeli atıldı.

Törende konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Leyla Kürk Kütüphanesi ve Sosyal Tesisleri’nde 25 yıl boyunca vatandaşlara çay, su ve çorba ikramının ücretsiz olacağını söyledi.

Başkan Özyiğit, “Projemizin inşaatını üstlenen hayırsever iş insanı Sayın Mehmet Kürk’e şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Kültür kompleksi ve ilkokulumuzun ardından bugün de büyük kent kütüphanesi, oyuncak müzesi ve çocuk kütüphanesinden oluşacak projemizin temelini atıyoruz.  Kütüphanemizdeki kafeteryamızda 25 yıl boyunca çay, su ve çorba vatandaşlarımız için ücretsiz olacak. Bu alan insanların buluşarak fikir alışverişinde bulunabileceği, birliktelik ruhunu güçlendiren bir sosyal ve kültürel merkez haline gelecek. Hem çocuklarımıza hem de çocukluğunu yeniden hatırlamak isteyen yetişkinlere hitap edecek. Sunay Akın gibi değerli bir sanatçının katkılarıyla kentimize güzel bir müze kazandıracağız” ifadelerini kullandı.