Mersin Büyükşehir Belediyesi bitkisel atıkları elektrik enerjisine dönüştürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Sera Atıklarının Toplanması’ projesi ile bitkisel atıklardan elektrik enerjisi elde ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni sezona hazırlık yapmak isteyen üreticilere destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarlasından topladığı organik atıkları boş arazilere, orman veya yol kenarlarına bırakan üreticileri bu dertten kurtardı. Tarlalardan toplanan organik atıklar, büyükşehir ekiplerinin çalışması sonucu, katı atık ve bertaraf tesisine ulaştırılarak çevre felaketinin önüne geçiliyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Ziraat Mühendisi Aysun Seçkin, Büyükşehir’in çevreci bir anlayışla hareket ederek ‘Sera Atıklarının Toplanması’ projesini yürüttüklerini ifade etti.

Akdeniz ilçesinde örtü altı yetiştiriciliğin yapıldığı Kazanlı, Karacailyas, Adanalıoğlu ve Abdullah Şahutoğlu mahallelerini pilot mahalle olarak belirlediklerini kaydeden Seçkin, “Buradaki üreticilerimiz, mahallelerde belirlediğimiz atık toplama noktalarına kendi bitkisel atıklarını getiriyorlar. Biz bu atıkları topluyor ve Sarıibrahimli’de bulunan katı atık depolama ve geri dönüşüm bertaraf tesisimize götürerek elektrik enerjisi elde ediyoruz” diye konuştu.