Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Haftası etkinliklerine Karageçit’te başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Haftası dolayısıyla ilk etkinliğini, Çamlıyayla’da bulunan Karageçit bölgesinde yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, 5-11 Haziran Çevre Haftası’nda düzenlediği etkinliklerle çevre bilinci ve farkındalığı oluşturacak. Bu yıl “Çevremiz İyiyse Biz de İyiyiz” sloganıyla yola çıkan Mersin Büyükşehir, ilk etkinliği Çamlıyayla’da bulunan Karageçit bölgesinde yaptı.

Mersin Sup Kulübü, Akdeniz Running Kulübü ve Sayapark AVM iş birliğinde gerçekleşen çevre temizlik etkinliğine kulüp üyeleri ve gönüllüler katıldı. Bölgeyi temizleyen katılımcılar daha sonra Mersin Sup Kulübü öncülüğünde Karageçit Gölü üzerinde sörf tahtaları ile bir gösteri gerçekleştirdi.

Etkinlikte; ‘Yeşile Sahip Çık’, ‘Suyu, Toprağı, Yarınları Koru’, ‘O’na İyi Bak, Çünkü O’ndan sadece 1 Tane Var’, ‘Tertemiz Bir Çevre İçin El Ele’, ‘Çöpün Yeri Doğa Değil’,  ‘Sağlıklı Yaşam, Sağlıklı Çevre’, ‘Temiz İnsan, Temiz Çevre’, ‘Dünyanın Sağlığı Bizim Sağlığımız’, ‘Geleceğimiz İçin Sıfır Atık’, ‘Geri Dönüştür Kullan, Hayata Bağlan’ sloganlarının yazılı olduğu dövizler de bulundurularak, çevre, doğa ve gezegen adına mesajlar verildi. 

'ETKİNLİKLERİMİZ HAFTA BOYU DEVAM EDECEK'

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma ve Denetleme Şube Müdürü Tuğba Sanal, etkinliğe ilişkin şunları söyledi:

“Etkinliğimiz yaklaşık 250 gönüllümüzle başladı. Önce biraz çevre temizliği yaptık, ardından Mersin Sup Kulünü’nden arkadaşlarımız diğer gönüllerimizi de yanlarına alarak Karageçit Gölü üzerinde bizim için bir gösteri düzenlediler. Etkinliklerimiz hafta boyu devam edecek. Önce bir teknik gezi yapacağız. Ardından 5 Haziran'da Etkinlik Merkezi’nde çocuklarımız için atölyeler olacak. 8 Haziran’da Sapark’ın önünde atölyelerimiz ve etkinliklerimiz devam edecek. Bizi izleyen herkesi etkinliklerimize davet ediyoruz.”

İklim krizine ‘dur’ diyebilmek için insanların bazı konularda dikkatli davranması gerektiğini de sözlerine ekleyen Sanal, “İklim değişikliği en büyük krizimiz olmaya başladı. Çevre hepimizin dikkat etmesi gereken bir şey, gelecek nesillere aktaracağımız en önemli mirasımız. O yüzden herkesi çevreye daha duyarlı olmaya, iklim değişikliğine daha fazla dikkat çekmeye, atıklarımızı doğru toplamaya ve doğru atmaya davet ediyorum” dedi.