Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya Obezite Günü semineri

4 Mart Dünya Obezite Günü seminerinde, obezitenin sadece bireysel değil, aynı zamanda toplumsal ve küresel bir sağlık problemi olduğu vurgulandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Dünya Obezite Günü semineri
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ile Özel Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi iş birliğinde ‘4 Mart Dünya Obezite Günü’nde farkındalık semineri düzenlendi.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen etkinlikte; insülin direnci, kalp ve sinir sistemi hastalıkları, kanser, yüksek tansiyon, depresyon, yeme ve kaygı bozuklukları gibi pek çok kronik hastalığa yol açan obezitenin sadece bireysel değil, aynı zamanda toplumsal ve küresel bir sağlık problemi olduğu vurgulandı.

Moderatörlüğü’nü Prof. Dr. Esat Yılgör ve Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat’ın üstlendiği seminerde; Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esen Akbay, ülkemizde obezitenin yaş gruplarına göre görülme sıklığı ve yaşam kalitesinin ele alındığı ‘Erişkinlerde Obezite’ üzerine bilgiler verirken, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mine Durukan Saygın obezitenin kalp sağlığı üzerinde yaratmış olduğu yapısal değişiklikleri ve kardiyovasküler hastalıklardan korunma yöntemlerini anlatarak, ‘Obezite ve Kalp Sağlığı’ ilişkisini ele aldı.