Mersin İl Milli Eğitim Müdürü: Salgını din dersini seçtirmek için lehte kullanalım

Mersin'de İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, öğrencilerin seçmeli din dersini çok fazla seçmemesi nedeniyle İl Müftüsü, İslami Bilimler Fakültesi Dekanı ve idarecilerle toplantı düzenledi. Adem Koca, salgın sürecinin din dersini seçtirmek için lehe kullanılabileceğini belirterek, “Eğer bir idareci isterse, idarenin inisiyatifiyle bu dersleri seçtirebiliyor” dedi.

Adem Koca.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin’de öğrencilerin seçmeli ders olarak din dersini seçmesi için İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Müftüsü Şaban Kondi ve İslami Bilimler Fakültesi Dekanı Erdal Baykan’ın katıldığı "Mersin İli Bünyesinde Seçmeli Dersler" konulu çevrimiçi toplantı düzenledi.

Toplantıda Erdal Baykan, din derslerinin seçilmesi için velilere yeterince tanıtım yapılmadığını ileri sürerek, “Müftülük olarak yeterli duyuruyu yapamıyoruz muyuz, yoksa yönetici ve idareciler olarak okul müdürlerimize yeterli cesareti veremiyor muyuz? Bizim bir eksikliğimiz mutlaka var diye düşündük. Okul müdürlerimizle bir araya gelelim çocuklarımızın bu güzel derslerden istifade etmeleri konusunda öğrencilerin bu derslere ilgilerini nasıl çekebiliriz, bu konuyu birlikte istişare edelim istedik” dedi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Koca ise din dersinin seçilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Yaramız, sancımız büyük. Böyle bir şehirde eğitim hayatını üstlenmiş bulunmaktayım. Geldiğim günden beri bu manada bu camiadan gelen bütün talepleri en güzel şekilde değerlendirmeye çalıştık. Yaklaşık 4-5 senedir ildeki bütün değerleri müspet olarak belli bir noktaya çekme gayreti içindeyiz. Bunda da başarılı olduk. Başarılı olamadığımız tek konu bu tercihler. Arkadaşlarımız gerekli hassasiyeti göstermesine rağmen bize problem olarak yansıtılan en önemli unsurlardan bir tanesi ders seçtikleri zaman yeterli öğretmen bulamadıklarından şikayet gelmekteydi. Geçtiğimiz yıllarda il müftümüzle yaptığımız görüşmelerde, sayın hocamız bizi bütün cami görevlilerinin de bu derslere girebileceklerini söylediler. Ama bunun yanında diğer illere göre çok ortalardayız. Bu sıkıntı sadece bizle ilgili değil bütün Türkiye’nin her tarafında sıkıntı var.

Salgın döneminde idareci arkadaşlarımızın çocukların ders seçimlerinin idareye bırakılmasını lehine kullanabileceği kanaatindeyim. Eğer bir idareci isterse, idarenin inisiyatifiyle bu dersleri seçtirebiliyor. Bu, bu salgın sürecinde ciddi manada en büyük destekçimiz olabilir.”

CHP'Lİ KAYA TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise toplantıya “Bir öğrenci hangi dersi seçeceğini bilemez mi, öğrenci velisi hangi derste çocuğunun sorumlu olacağını tespit edemez mi?” diyerek tepki gösterdi.  Kaya, il müftüsünün imamlarla toplantı yapabileceğini, ancak okullarda seçmeli dersler konusunda öğrencilere vaaz veremeyeceğini vurgulayarak, “Eğitim ve öğretimle ilişkisi olmayan kişileri okullara çağıramazsınız. Sayın Ziya Selçuk bu konuda müdahil olun, öğrenci ve velilerimizi özgür bırakın.” (ANKA)