Mersin ve Adana’da gösteri, yürüyüş, toplantı yasaklandı

Mersin ve Adana valilikleri dün görülen Kobani Davası’nın ardından kentte 20 Mayıs tarihine kadar geçerli olacak gösteri, yürüyüş ve toplantı düzenleme yasağı getirdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

MERSİN - Adana ve Mersin valilikleri, dün görülen Kobani Davası karar duruşmasının ardından kentlerde 20 Mayıs’a kadar gösteri, yürüyüş ve toplantı düzenleme yasağı getirdi.

Adana Valiliği’nin resmi hesabında yayınladığı duyuruda, “Örgüte müzahir şahıslar/kurumlar vasıtasıyla ajitasyon propagandası temelinde propaganda faaliyetlerine, haber ve sosyal medya paylaşımları, açlık grevi eylemleri, kanunsuz eylemlere dönüşen basın açıklamaları, illegale dönüşen açık hava ve kapalı alan toplantıları, BTÖ mensubu cenazeleri hız vermiş, propaganda faaliyetlerini önemli ölçüde arttırarak geniş kitleleri kontrol altına almayı hedeflemiştir” ifadelerine yer verildi. 

Mersin Valiliği ise yaptığı resmi duyuruda, 2014 yılında gerçekleşen 6-8 Ekim olaylarına işaret edilerek Kobani Davası’nda karar verildiğini belirtildi. Duyuruda, şu ifadelere yer verildi: “Terör örgütü sempatizanları, marjinal ve radikal gruplar tarafından bu olayları -sözde-protesto etmek amacıyla ilimiz genelinde yasa dışı eylem/etkinlikler gerçekleştirme çabası içinde olabilecekleri, bu eylem/etkinlikler nedeniyle kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği ve toplumsal çatışma çıkarılmak istenebileceği değerlendirilmektedir.”