Mersin’de 'IOM Sınıfı Ulusal Model Bot Yarışları' düzenlendi

Mersin’de 2 gün süren ‘IOM Sınıfı Ulusal Model Bot Yarışları’nda dereceye giren ilk 3 sporcuya ödülleri takdim edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Rota Yelken Kulübü tarafından organize edilen ve Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğinde düzenlenen ‘IOM Sınıfı Ulusal Model Bot Yarışları’ tamamlandı. Yarış, İstanbul, Adana ve Ankara’dan 8 sporcunun katılımı ile Babil Cumhuriyet Merkezi sahilinde gerçekleştirildi. Toplam 20 mücadelenin gerçekleştiği yarışta, dereceye giren ilk 3 sporcuya ödülleri takdim edildi. Yarışlarda, Başkent Model Yat Kulübü sporcusu Savaş Korkmaz birinci, Rota Yelken Kulübü sporcusu Hasan Güven ikinci, Ankara Yelken Kulübü sporcusu Yiğit Özaslan üçüncü oldu.

Rota Yelken Kulübü Başkanı Cengiz Sönmez, Büyükşehir Belediyesi’nin Babil Su Sporları Merkezi gibi bir tesisi hayata geçirmesinin, su sporlarının yaygınlaştırılması için önemli olduğunu belirterek, “Böyle bir tesis Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Bu tesis; Mersin’e ve özellikle Doğu Akdeniz'e, yelken ve su sporları alanında hiç beklenmedik bir şekilde çıta yükseltmesine yol açacak harika bir düşünüş” dedi.

Sönmez, sporcuların model bot yarışlarında teknelerini uzaktan kumanda ile yönettiklerini belirterek, “Bu yarışlarda, uluslararası bir metrelik dizayn edilmiş uzaktan kumandalı tekne kullanıyorsunuz. Bu da fiilen yelken yapamayanların doğa şartlarını, rüzgarı, dalgayı, akıntıyı kullanarak teknesini yönetmesi anlamına geliyor. Diğer yarışlara göre biraz daha zor, çünkü ufak bir tekneyi yönetiyorsunuz. 2 gün boyunca toplam 20 yarış yapıldı. İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin’den toplam 8 sporcu katıldı” diye konuştu.

 

Etiketler mersin yelken