Mersin'deki AK Parti binası önündeki adalet nöbetine polis engeli

AK Parti Mersin İl Binası önünde adalet nöbeti gerçekleştirmek isteyen grup, Mersin Valiliği'nin yasakları gerekçe gösterilerek engellendi.

Fotoğraf: Yüsra Batıhan
Google Haberlere Abone ol

MERSİN - Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) tarafından "Özgürlüğe Ses Ver" eylemleri kapsamında gerçekleştirilen adalet nöbeti eylemler sürüyor. 4 günlük toplantı, gösteri ve yürüyüş yasağının uygulandığı kentte, AK Parti Mersin İl Örgütü önünde toplanmak için bir araya gelen grup, polis tarafından engellendi.

'VALİLİK SUÇ İŞLİYOR'

Abdullah Öcalan ve diğer cezaevlerinde bulunan tutuklular üzerinde süren tecrit ve baskı politikalarına karşı AK Parti binası önünde taleplerini dile getirmek isteyen kitle, engellenmesine karşı, bulundukları sokakta “Yaşasın zindanların direnişi” sloganlarıyla ve zılgıtlarla 4 günlük yasakları protesto etti.

Burada konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Perihan Koca, Valilik yasaklamalarının siyasi bir talimat olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Emniyet güçlerine siyasi talimata değil, hakka hukuka uyun, anayasaya uyun diyerek onları hukuka davet ediyoruz. Buradan valiliği uyarıyoruz. Valilik suç işliyor. Valiliğin suçunun hak, hukuk engelleme olduğunu, bu halka düşmanlık olduğunu buradan bir kere daha ifade ediyoruz. Bu suçun karşısında, bu siyasi talimatın karşısında barış talebimizden, özgürlük, eşitlik talebimizden vaz geçmeyeceğiz. Bu ülkede barış sağlanana kadar, tecrit politikaları durdurulana kadar, cezaevindeki işkenceler durdurulana kadar, eşit yurttaşlık temelinde bir yaşam mümkün olana kadar bizler barış annelerimiz öncülüğünde sokaklarda alanlarda olmaya devam edeceğiz. Barışta, özgürlükte, eşitlikte, demokratik bir cumhuriyette ısrarcıyız.”

Daha sonra söz alan Barış Anneleri Meclisi Üyesi Meryem Erbey de barış talep ettiklerini, bu nedenle her gün alanlarda mücadele edeceklerini söyledi.
Eylem, zılgıt ve alkışlarla son buldu.