Merve Kır: Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Merve Kır, "Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Şiddetsiz, ayrımsız, özgür bir yaşam için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Merve Kır, Ordu İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen Ordu İl Kadın Kolları Kongresi'ne katıldı.

Merve Kır, burada yaptığı konuşmada, “Kadınlara yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin çok derin ve yakıcı olduğu ülkemizde, bir gece kararnamesiyle çıkılan İstanbul Sözleşmesinden, medeni yasamızdan, kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Şiddetsiz, ayrımsız, özgür bir yaşam için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Merve Kır, şunları söyledi:

“Ülkemiz bugün ne yazık ki siyasi, sosyal veya ekonomik zeminde adı konmamış bir buhran dönemini yaşamaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumsal adalet, şeffaflık, demokrasi ve hukuk devleti hedefi olmayan AKP iktidarı yaşamın her alanında şiddet üretmekte, şiddeti beslemektedir.

Kadınlara yönelik şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin çok derin ve yakıcı olduğu ülkemizde, bir gece kararnamesiyle çıkılan İstanbul Sözleşmesinden, medeni yasamızdan, kazanımlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Tüm karar mekanizmalarında, yargıda, siyasette, meslek örgütlerimizde gerçek eşitlik sağlanana kadar mücadele edeceğiz.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Şiddetsiz, ayrımsız, özgür bir yaşam için mücadele edeceğiz. Partimizde yüzde 50 cinsiyet kotası ve fermuar sisteminin takipçisi olacağız. Tüzük Kurultayı’nda hepimizi mutlu edecek, değişikliğin hayata geçmesini sağlayacağız. Kadın Kollarının yaşadığı tüm zorlukları yaşamış, örgütten gelen bir kardeşiniz olarak tüm bu zorluklara Genel merkezimiz ile birlikte çözüm üretecek çalışmalar yapacağıma söz veriyorum. İl ilçe başkanlıklarımızı adeta bir proje üretim merkezi haline getireceğiz.

Yerel yönetimlerdeki Planlama ajanslarımızı devreye sokarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği ülke için sorumluluk alacak ve kadınlarımızın siyasi hayat içinde de daha fazla politikleşebilmesi için mücadele edeceğiz.

'ENERJİMİZ, GENÇLİĞİMİZ VAR'

Önümüzdeki süreçte bizi iktidara taşıyacak kadrolar buradan çıkacak. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kollarını hak ettiği noktaya taşımak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bunu yapacak enerjimiz, gençliğimiz var.

Sizlerin desteği bizim için çok önemli, çok kıymetli. Bu güzel yolda mücadelemizi hep birlikte büyütecek, el ele kol kola omuz omuza vererek birlikteliğimizi arttıracağız. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak, onların tüm sorunlarında, en dertli hissettikleri anlarında yanlarında biz olacağız”