Merzifon'da yolcu otobüsü devrildi: 6 ölü, 35 yaralı

Amasya Merzifon'da devrilen yolcu otobüsünde 6 kişi öldü. Yaralanan 35 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerden 4'ünün Amasya Üniversitesi öğrencisi olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amasya'nın Merzifon ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

AA'nın aktardığına göre, İzmir'den Tokat'a gitmek üzere yola çıkan Erova firmasına ait, Kemal Öz'ün kullandığı 60 ER 907 plakalı yolcu otobüsü, Merzifon OSB mevkisi yakınlarında yol kenarına devrildi.

Kaza yerine polis, jandarma ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede, otobüsteki Durmuş Uysal (45), Melisa Kor (19), Edanur Çelik (20), Semanur Tahtakılıç (22), Urguç Karadayı (51) ve Hilal Çelebi'nin (18) yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralanan 35 kişi ise ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Kaza yerinde incelemede bulunan Amasya Valisi Yılmaz Doruk, "6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 35 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan 2'si ayakta tedavi edildi, 33 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor. Aralarında durumu ağır olanlar var" dedi.

Kaza yerinde fren izi bulunmadığına işaret eden Doruk otobüsün yolun kenarındaki kanala çarpması sonucu yan yatıp devrildiğini anlattı.

Öte yandan kazayla ilgili Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

VEFAT EDENLERDEN 4'Ü ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ

Kazada yaşamını yitiren 6 kişiden 4'ünün Amasya Üniversitesi öğrencisi olduğu belirtildi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, kazada üniversitenin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Reklamcılık Programı öğrencisi Melisa Kor, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencisi Edanur Çelik, Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu Posta Hizmetleri Programı öğrencisi Semanur Tahtakılıç ve Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı öğrencisi Hilal Çelebi'nin vefat ettiğini, yeni akademik yıla 4 öğrencilerini kaybetmenin hüznüyle başladıklarını dile getirdi.

Turabi, "Amasya Üniversitemizin 4 güzide evladını kaybetmenin acı ve derin üzüntüsü içerisindeyiz. Allah'tan öğrencilerimize rahmetiyle muamele eylemesini niyaz ediyoruz. Allah ailelerine sabırlar versin. Amasya Üniversitesi olarak hocalarımızla, akademik ve idari personelimizle, öğrencilerimizle bu derin acıyı yaşadık. Allah daha beterlerinden, daha büyük acılardan hepimizi, öğrencilerimizi muhafaza eylesin. İnşallah bundan sonra böyle elim kayıplarımız olmaz" dedi. (HABER MERKEZİ)