YAZARLAR

Mesela..!

Abdullah hoca bu kapalı düşünce haliyle bu sezon hedefe konur. Taraftarı, medyası onu rahat bırakmaz. 14 korner her şeyi anlatıyor zaten.

Trabzonspor forması diye bir olgu var; kazandıysa o kazanmıştır. Golü ne Trezequet ne de Cihan atmıştır. 27 bin nüfuslu bir ilçenin takımı. Trabzonspor, Maçka’ya çıkmış, maç oynamaya ama Maçkaspor, Trabzonspor karşısında 14 korner atma becerisi yakalıyor.

Yahu böyle bir takıma 14 korner attıran takım, gitsin yatsın aşağıya! Evet ülke puanı, evet deplasmanda kazanmışsın. Turu da geçersin. Ancak takım değeri 6 milyon euro olan bir ekibe 9 şut attırmaz, 14 korner de kazandırmazsın.

Daha ilk maçtan olmaz ama dediğinizi duyar gibiyim. Ben de şunu diyorum, daha ilk maçtan olmaz ama. Daha ilk maçtan cılız bir orta saha olmaz mesela. Umut’la hedefe yürüyemezsin mesela. Ozan’ı ortaya atar, rakibin Uğurcan’la 5-6 kez karşı karşıya kalmasını engellersin mesela!

Mesele takımı kurmakta, organize etmekte. Bunları sen yapacaksın, şampiyon hoca Abdullah Avcı. Maçı alan Trabzonspor forması. Ve Trabzonspor’u oyunda tutan Uğurcan. Kaleye 9 gollük şut çeken takıma bakın, sonra ne dediğimi daha iyi anlarsınız.

Avcı hocayı anlıyoruz, futbol basit oyun diye düşünüyor. Onu oraya koyarım, forvet arkasına bunu atarım, bu takım santraforsuz da iş görür. Orta sahada yenildiniz mi, mağdur gibisiniz. Rakip, her atakta Uğurcan’la karşı karşıya. Abdullah hoca bu kapalı düşünce haliyle bu sezon hedefe konur. Taraftarı, medyası onu rahat bırakmaz.

Trabzonspor Uğurcan’ın marifetiyle kazandı. Henüz tam kadrosu olmayan Trabzonspor, zayıf rakibi karşısında zor anlar yaşadı. 14 korner her şeyi anlatıyor zaten. Öne çıkan tek oyuncu Uğurcan. Takım klasik Abdullah Avcı takımı gibi başladı. Böyle devam ederse, sezon erken biter. Hem ligde hem de Avrupa’da.

 


Aytekin Akay Kimdir?

Yaklaşık 15 yıldır Trabzon ve Trabzonspor üzerine yazılı ve görsel medyada materyaller üreten Aytekin Akay, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. Medya dünyasına daha üniversitedeyken, öğrenci olarak yazdığı haber ve araştırmaların ulusal gazetelerde yayımlanmasıyla başladı. Spor gazeteciliğine olan ilgisinden dolayı ilk profesyonel işi gönül verdiği Trabzonspor oldu. Kulübün resmi yayın organının uzun seneler muhabir ve editörlüğünü yaptı. Dergi tarihinin en önemli söyleşilerine imza attı. Özellikle Trabzonspor’un dünüyle bugünü arasında köprü olan yazılar ve kişiler onun döneminde geniş kitleler tarafından bilindi. Daha sonra Trabzon Kültür Sanat Yaşam adıyla yayın yönetmenliği kendinde olan dergiyi çıkartmaya başladı. Trabzon Dergisi, kategorisinde ‘En iyi kent dergisi’ ödülünün sahibidir. Aytekin Akay’ın en çok hatırlanan yazısı Kazım Koyuncu ile yaptığı söyleşidir. Kazım Koyuncu ile yaptığı söyleşideki cümleler, bugün tribünlerde slogan, çoğu yazının ana fikri olarak defalarca kullanılmakta, sosyal medyada binlerce kez paylaşılmaktadır. Aytekin Akay, toplumda öne çıkan bazı karakterlerin başarı hikayelerini biyografi yazarlığı alanında kaleme alarak hayata geçirmektedir. Bugüne kadar 5 iş insanının hayatını kaleme almış ve filme aktarmıştır.