Metanol taşıyan tankerin dorsesi koptu

Bolu Dağı mevkiinde zehirli ve tehlikeli madde olan metanol taşıyan tankerin çekici ile dorse arasında bulunan bağlantısı koptu. Yola metanol maddesi sızmaya başlayınca, yolda önlem alındı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara istikametine gitmekte olan Fikri Turgutbaş idaresindeki metanol taşıyan tankerin, çekicisi ile dorsesi arasındaki bağlantıda arıza meydana geldi. D-100 Karayolu Bolu Dağı Bakacak mevkiindeki arıza nedeniyle birleşme noktası delinerek yola metanol maddesi sızmaya başladı. Sürücü Fikri Turgutbaş durumu fark edince tankeri durdurarak durumu polise haber verdi. Polis ekipleri ve Kaynaşlı İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yolda tedbir alırken, tankerin bağlı olduğu şirketten yeni bir çekici geldi. 

TRAFİK AKSADI

Çekici gelene kadar Bolu Dağı Ankara istikametine trafik dün akşam saatlerinde 2 saat boyunca tek şeritten verildi. Bu sırada diğer tanker şoförleri metanol adı verilen sıvının sızmasının önlemek için tedbir aldılar. Diğer çekiciye yüklenen dorse yoldan kaldırılırken bu kez 1 saat boyunca Bolu Dağı Ankara istikameti tamamen trafiğe kapatıldı. Dorsenin yoldan kaldırılmasıyla trafik normale döndü. (BOLU-DHA)

Etiketler tır dorse tanker metanol