Meteoroloji'den 20 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı

Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu bölgesinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Meteoroloji halkı sel ve su baskınları ile heyelanlara karşı uyardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), birçok kent için sarı ve turuncu kodlu uyarılar verdi. MGM verilerine göre Türkiye'nin genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Adana'nın kıyı kesimlerinin yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Orta Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Rize, Bayburt, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak. Rüzgarın Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli esecek (40-70 km/saat).

Meteoroloji'nin sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunduğu kentler şöyle:

Sarı kodlu uyarı: Artvin, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Kastamonu, Muş, Rize, Sakarya, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van

Turuncu kodlu uyarı: Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Düzce. (HABER MERKEZİ)