Meteoroloji'den fırtına ve çığ uyarısı

Akdeniz Bölgesi'nin doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında fırtına bekleniyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, Türkiye geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde buzlanma ve don olayı görülme olasılığı var.

Hava sıcaklığının Doğu Anadolu ve çevresinde mevsim normalleri civarında, kıyı kesimlerde mevsim normallerinin 4-6 derece, iç kesimlerde 8-12 derece altında seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre bugün saat 12.00-18.00 arasında meteorolojik görünüm haritası.

Meteoroloji, Akdeniz Bölgesi'nin doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına da tahmin ediyor. Yapılan uyarıya göre, buralarda 50-80 km hızda rüzgâr esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riski de bulunuyor. (HABER MERKEZİ)