Meteoroloji'den Marmara, Ege ve Akdeniz için sağanak uyarısı

Marmara, Ege'nin batısı ve Batı Akdeniz'de sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor. Yarın da Marmara'da fırtına bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, yarın sabah saatlerine kadar Marmara, Ege'nin batısı ve Batı Akdeniz'de sağanak bekleniyor. Kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor, diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Çanakkale'nin güneyi, İzmir geneli ve Balıkesir’in batısında yerel kuvvetli olması öngörülüyor. İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Sıcaklıkların artarak mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Rüzgarın, Marmara ile Orta ve Doğu Karadeniz'de güney, güneybatıdan yer yer kuvvetli, kuzey Ege kıyıları ile Marmara'nın batısı ve güneyinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

FIRTINA UYARISI DA GELDİ

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, yarın için Marmara Bölgesi'ne kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. 

Meteorolojiden paylaşılan bilgiye göre bölge genelinde yarın güneyli yönlerden 60-90 kilometre hızında rüzgâr ve fırtına bekleniyor. Rüzgârın hızı yüksek kesimlerde 90-120 kilometreye kadar ulaşacak. Fırtına akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedecek.

Meteoroloji, fırtına sebebiyle ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi olaylara karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler meteoroloji