Meteoroloji'den sağanak uyarısı

Meteoroloji; Marmara'nın güneyi, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise 3 ilde sağanak bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre kuzeybatı kesimlerde bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Öğle saatleri itibarıyla söz konusu kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın Marmara'nın güneyi (Balıkesir, Bursa, Bilecik), İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar'ın kuzey ve doğu kesimleri), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya'nın kuzey kesimleri) ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop'un iç kesimleri) yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında olması öngörülüyor. Rüzgarın genellikle bölgenin batı ve güneybatı, doğusunda kuzey ile kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise 3 ilde etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava parçalı ve az bulutlu, doğu kesimleri ise zamanla çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinden sonra Kars, Ardahan ve Ağrı'nın doğusunda kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağacak.

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güney ve güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette, kuzey ve batıda ise kuvvetli esecek.

Gün içinde en yüksek sıcaklık ise Dersim'de 33, Erzincan'da 32, Iğdır'da 30, Ağrı'da 27, Ardahan, Kars ve Erzurum'da 25 dereceyi bulacak. (HABER MERKEZİ)