Meteoroloji'nin ardından AFAD da sağanak uyarısı yaptı

Muğla çevrelerinde kuvvetli; Datça, Bodrum ve Marmaris'te yerel olarak çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. AFAD ve Meteoroloji, yağmura karşı uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugünün hava durumuna dair duyuru yaptı. Türkiye genelinde önemli bir değişiklik beklenmediği ve sıcaklıkların genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edildi.

Yapılan duyuruda fazla yağış alması beklenen bölgelere uyarı yapıldı. MGM'den "Yağışların zamanla Kıyı Ege ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde, gece saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m²), Datça, Bodrum ve Marmaris'te yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması" için uyarı yapıldı.

Rüzgarın Hatay ile gece saatlerinde Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesinin beklendiği ve ulaşımda aksamalar olabileceği aktarıldı.

AFAD DA UYARDI

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da Muğla uyarısı geldi. Kurum, "Muğla çevrelerinde kuvvetli; Datça, Bodrum ve Marmaris'te yerel olarak çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz" mesajını paylaştı.