Metro saldırganını ihbar eden 5 kişi 50 bin dolar'ı paylaşacak

New York metrosunda 23 kişinin yaralandığı saldırıyı düzenleyen saldırganın yakalanması için ihbarda bulunan beş kişi arasında 50 bin dolarlık ödülün paylaştırılacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de New York polisi yaptığı açıklamada, Brooklyn metrosunda düzenlenen silahlı saldırının zanlısının tutuklanmasına yardımcı olup "kritik bilgileri" paylaşan beş kişinin 50 bin dolarlık ödülü paylaşacağını duyurdu. Polis, beş kişi tarafından sağlanan bilgilerin James'in tutuklanmasına "doğrudan katkıda bulunduğunu" söyledi ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Daha önce ihbarda bulunanlar, henüz vadedilen ödülü alamadıkları için şikayette bulunmuştu. CNN'in haberine göre polis, James'in salı sabahı Brooklyn'de bir metroya bindiğini, sis bombası patlattığını ve 33 el ateş ederek 10 kişiyi vurduğunu söyledi. Yetkililer, vurulan 10 kişi ve düşme veya panik atak geçirme nedeniyle yaralanan 19 kişi de dahil olmak üzere 29 kişinin olay sonucu hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

Yetkililer, şehrin metro sisteminde meydana gelen en şiddetli saldırılardan birinin nedenini açıklamazken, James'in şiddet, toplu silahlı saldırı ve ruh sağlığı hakkındaki görüşlerini paylaştığı YouTube videolarına dikkat çekti. Şubat ayında yayınladığı bir videoda James'in, New York Belediye Başkanı Eric Adams yönetiminin metrodaki güvenlik ve evsizliği düzeltme planını "başarısızlığa mahkum" olduğunu söyleyerek eleştirdiği kaydedildi. (DIŞ HABERLER)