Mevsimin ilk karı yağdı: Yüksekler beyaza büründü

Havaların hızlı soğuması kar yağışını da beraberinde getirdi. Rize, Bayburt, Çankırı, Karabük, Bolu ve Giresun'da yüksek bölgeler beyaza büründü.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Havaların bir anda soğumasıyla birlikte mevsimin ilk kar yağışı da etkili oldu. Birçok ilde yüksekler beyaza büründü.

RİZE

Rize'de hava sıcaklıklarının düşmesiyle başlayan yağmur, sabah saatlerinden itibaren yüksek rakımlı yaylalarda kara dönüştü.

Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırları içindeki 2 bin 400 rakımlı Huser Yaylası beyaz örtüyle kaplandı.

BAYBURT

Bayburt'ta da dün akşamdan itibaren etkisini gösteren soğuk hava ve yağmur, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı.

Aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası, Aydıntepe ilçesine bağlı 2 bin 400 rakımlı Soğanlı Dağı'nın zirvesindeki Dumlu, Kavlatan ve Günbuldu köyleri ile yaylalar beyaza büründü. 

ÇANKIRI

Çankırı'nın Çerkeş ve Ilgaz ilçelerinin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü. Kent genelinde etkili olan soğuk hava, yüksek kesimlerde kara dönüştü. Karataş Dağı ve Ilgaz ilçesindeki Ilgaz Dağı'na mevsimin ilk karı yağdı. Kar yağışı sonrası yüksek kesimler beyaza büründü.

KARABÜK

Karabük'ün Safranbolu ilçesinin yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili oldu. Kent genelinde etkisini gösteren sağanak, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. İlçeye 14 kilometre mesafedeki 1700 rakımlı Sarıçiçek Yaylası'na kar yağdı. Orman varlığı açısından zengin olan yayla, kar yağışıyla beyaz örtüyle kaplandı.

BOLU

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya'da da kar yağışı etkili oldu. Kayak merkezinde gece saatlerinde başlayan karla karışık yağmur, yerini kara bıraktı. Kar yağışıyla kayak merkezinin çevresi beyaza büründü. Kar kalınlığının yaklaşık 3 santimetre olduğu kayak merkezinde, yağışın gün boyu ve gece saatlerinde de devam etmesi bekleniyor.

GİRESUN

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı 1700 rakımlı Kümbet Yaylası'na kar yağdı. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle etkili olan yağmur, gece saatlerinden itibaren yaylanın yüksek tepelerinde kara dönüştü. Kümbet Yaylası'nda kar yağışı sonrasında çayırlar beyaz ve yeşilin tonlarına büründü.

 

(ANADOLU AJANSI)