Mezopotamya Kültür Merkezi'nin 30. yıl konseri yasaklandı

MKM'nin İstanbul Valiliği'nden izin alınarak aylar öncesinden planlanan bugün yapılacak 30. yıl özel konseri, Kadıköy Kaymakamlığı tarafından 'milli güvenlik' gerekçesiyle yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mezopotamya Kültür Merkezi'nin (MKM) Bostancı Gösteri Merkezi'nde bugün yapmayı planladığı ‘30. yıl’ konseri Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Yaklaşık iki aydır planlanan ve hazırlıkları sürdürülen konser için daha önce İstanbul Valiliği’nden izin alınmıştı.

'Milli güvenlik, kamu düzeni ve suç işleme ihtimali' nedeniyle yasaklanan etkinlikle ilgili Mezopotamya Kültür Merkezi'nden yapılan açıklamada, “Uzun bir süredir, maddi ve manevi tüm gücümüzle, MKM’nin 30’uncu yılını büyük bir coşkuyla kutlayıp, halkımızla buluşmanın heyecanı içerisindeyken, bu buluşmanın ‘milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesi ihtimali, başkalarının hak ve özgürlüklerini tehlikeye sokacağı’ gerekçesiyle Kadıköy Kaymakamlığı, günler öncesinden Valiliğin verdiği izni dahi hiçe sayarak, 30’uncu yıl buluşmamızı yasaklamıştır. Bizler dilimizle, kültürümüzle bu toplumun birliğini oluşturan en önemli unsurlarız. Toplumun sağlığını, güvenliğini, bugünü ve geleceğini tehdit eden asıl tehdit, bu buluşmayı tehdit sayanların zihniyetindedir. Konuyla ilgili daha kapsamlı açıklamayı ilerleyen saatlerde kamuoyu ile paylaşacağız” denildi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)