Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı kapılarını açtı

Geçen yıl 6 Şubat'ta depremleri nedeni ile gerçekleştirilemeyen 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı, bu yıl 104 firmanın katılımı ile başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezinde 26 Mayıs'a kadar ziyaretçilerin ağırlanacağı Turizm ve Gastronomi Fuarı'nın açılış konuşmasını Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akyıl yaptı. Akyıl konuşmasında, depremden etkilenen şehirlerin eski parlak günlerine kavuşmasında turizm sektörünün rolünün büyük olduğunu söyledi.

Daha sonra konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ise, fuarda 23 ülkeden satın alma heyetlerini ağırladıklarını belirtti. Kaya, fuarın partner ilinin Mersin Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. Kuzey Kıbrıs ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi temsilcilerinin de dış temsilci olarak fuara katıldığını ifade eden Kaya, 4 günlük fuar boyunca kültür ve inanç panelleri, gastronomi panelleri ve gastronomi tadımlarının gerçekleştirileceğini belirtti.

Açılış konuşmalarında söz alan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal ve Diyarbakır  Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ayşe Serra Bucak, Mezopotamya coğrafyasında başta turizm olmak üzere birçok alanda işbirliği içinde olmaları gerektiğini ifade ettiler.

'TURİZMİN ESAS GELİŞECEĞİ ORTAM BARIŞ ORTAMIDIR'

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise Mezopotamya'nın iki nehir arasındaki kutsal topraklar ve kadim bir coğrafya olduğunu söyledi. "Turizmin esas gelişeceği ortam barış ortamıdır" diyen Tanrıkulu, "Barışın olmadığı yerde turizm gelişmez. Turizm de olmaz zaten. Bizlere düşen görev en başta bu topraklara kalıcı barışı nasıl inşa edebileceğimizi tartışmak, konuşmak  ve bunun için ısrar etmetir" dedi.