Mezun olduğu lisede Cemil Tugay'a diploma sürprizi

Mezun olduğu Karabağlar İnönü Anadolu Lisesi’nde Kariyer Günleri'ne katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a kayıt olurken okula teslim ettiği 1977 tarihli ilkokul diploması verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ortaokul ve lise eğitimi gördüğü Karabağlar İnönü Anadolu Lisesi’nde Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğine katıldı.

Program başlamadan önce Tugay’ın kayıt olurken okula teslim ettiği 1977 tarihli ilkokul diploması, Müdür Nurgül Bodur tarafından kendisine takdim edildi. Tugay, “Lise son sınıfa kadar pilot olmayı düşünüyordum. Bir gün matematik öğretmenimiz tek tek sordu. Benim dışımda herkes doktor olmak istiyordu ama o sınıftan da tek doktor ben oldum. Kimse pilot olmadı. O dönem Hava Harp Okulu sınavına girmek için veli onayı gerekiyordu. Annem de babam da onay vermedi” dedi.

Öğrencilere ‘okul arkadaşlarım’ diye hitap eden Tugay, başarılı bir öğrencilik geçirdiğini, arkadaşlarına yardımcı olduğunu ve öğretmenleriyle her zaman iyi ilişkiler kurduğunu aktardı.

Tugay, şunları söyledi:

“41 yıl önce buradan mezun oldum. Okulumuzun kuruluşunun 50’nci yılında İzmir’in 35’inci belediye başkanı olarak bu ortamda bulunmak benim için büyük bir onur. Burası benim okulum. Baktığım zaman her şeyiyle insana huzur veren, gurur veren bir okul olduğunu, hala bu kimliğini devam ettirdiğini, değerli müdürümüzle, hocalarımızla emin ellerde olduğunu görmekten çok mutlu oldum. Ben de bir öğretmen çocuğuyum. Öğretmenlerimizin hakkının ödenemeyeceğini söylemek isterim. Bahçenin her bir köşesinde, okulun içinde de ayağımın basmadığı yer yoktur. Hem ortaokulu hem liseyi bu binada, bu bahçede yaşamış bir İnönü Lisesi mezunu olarak, binlerce anının zihnimde canlandığını ve bunun da ister istemez beni duygulandırdığını söylemek isterim. Şu anda buradaki çocuklardan birisi belki bir gün bu şehrin belediye başkanı olabilir. Çok özel, sorumluluk isteyen görevlerde, belki daha üst makamlarda da olabilir. Bakarsınız dünya tarihinde de önemli bir insana dönüşebilir.”

Etiketler cemil tugay izmir