MHP'li Esin Kara, Kavak Yelleri dizisini hedef aldı: Böyle bir mantığı Türk aile yapısında görmedik

Kadına karşı şiddetin nedenlerinin belirlenmesi için çalışan TBMM Araştırma Komisyonu’nda MHP, 'Kavak Yelleri'ni hedef gösterdi: Böyle bir mantığı Türk aile yapısında görmedik.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadına karşı şiddetin nedenlerinin belirlenmesi için çalışan TBMM Araştırma Komisyonu’nun gündemi televizyon ve sinema sektöründe şiddet, istismar, mobbing vakaları oldu. MHP Milletvekili Esin Kara, TBMM Araştırma Komisyonu'ndaki toplantıda, yıllar önce sona eren "Kavak Yelleri" dizisini hedef gösterdi. Kara, “Kavak Yelleri diye bir dizi vardı. Öyle bir şey ki üç beş erkek, üç beş kız, her türlü kombinasyonla çıktılar. Böyle bir mantığı Türk aile yapısında görmedik” dedi.

Televizyon Ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği Genel Sekreteri Burhan Gün, çok sayıda kurum temsilcisinin sunum yaptığı TBMM Araştırma Komisyonu’nda, “Cinsiyetçi dil ya da taciz, mobbing vakaları… Toplamda sektörün bütününe baktığımızda çok küçük bir bölüm görünür yani çok küçük, az sayıdadır fakat yansımaları çok fazladır. Efekt etkisi çok yüksektir sektörümüzün. Yani 40-50 bin kişilik haftalık üretim yapan bir endüstride birkaç tane vakanın bir bütüne yayılmasının algısal olarak çok doğru olmadığını düşünüyorum” diye konuştu. 

'BÖYLE BİR MANTIĞI TÜRK AİLE YAPISINDA GÖRMEDİK'

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, MHP Milletvekili Esin Kara da 2011 yılında yayın hayatı sona eren Kavak Yelleri dizisi üzerinden “Türk aile yapısı” vurgusunda bulundu. Kara, “Kavak Yelleri diye bir dizi vardı. Öyle bir şey ki üç beş erkek, üç beş kız, her türlü kombinasyonla çıktılar. Böyle bir mantığı Türk aile yapısında görmedik” dedi.

'KEMAL SUNAL FİLMLERİNDE DİNİ VE DİNDARLARI GERİSİ GÖSTEREN SENARYOLAR OLMUŞTU'

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan komisyonda yaptığı sunumda Kemal Sunal’dan feministlere kadar çok sayıda kişi ve kesimi eleştirerek, “Gerek LGBT gerek feminist derneklerin erkeği, kültürü ve dini yok sayma noktasında hareket ettiğini, bunun da kadına yönelik şiddeti azaltmadığını, tam tersi, negatif bir unsur oluşturduğunu söylüyoruz. Önemli olan dengedir, adalettir, ahlaktır. Biz, milli, yerli ve dini hassasiyetler olarak meselelere bakarız. Bunu kabul ederler, etmezler. Ayrıyeten filmlerde, dizilerde sadece kadına yönelik şiddet değil, bu topluma ait ezana, bayrağa, kültürümüze ait… Bir dönem Kemal Sunal filmlerinde dini ve dindarları gerici, yobaz gösteren senaryolar olmuştu, bunları da şiddetle reddediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kadına şiddetin nasıl önleneceğine ilişkin somut öneri ise gelmedi.