MHP'li Kaşıkçı: Lojistik firmaları Mısır ile ilişkilerin düzelmesini istiyor

MHP milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Hataylı lojistik firma sahiplerinin, Mısır ile ilişkilerin düzelmesini istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Hatay'daki lojistik firmalarının Orta Doğu'da yaşanan sorunlar nedeniyle sıkıntılı zamanlar yaşadığını ifade etti.

Hatay'daki lojistik firmalarında 10 bine yakın tırın faaliyet gösterdiğini dile getiren Kaşıkçı, bu sektörün on binlerce insanın geçim kaynağı olduğunu vurguladı.

Mısır ile Türkiye arasında yaşanan gelişmelerin Hataylı lojistik firma sahipleri tarafından yakından takip edildiğini belirten Kaşıkçı, firmaların Mısır ile ilişkilerinin düzelmesini “canı gönülden istediğini” söyledi.

Kaşıkçı, “Mısır ile ilgili problemlerin düzeltilip, eskiden olduğu gibi, ilimizde faaliyet gösteren lojistik sektörünün Orta Doğu ile daha fazla nakliye yapmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

Kaşıkçı, lojistik firmalarının, Cilvegözü Sınır Kapısı'nda işlemlerin hızlandırılması taleplerini ilettiklerini aktardı.

Bakü'den Kazakistan ve Türkmenistan’a giden Ro-ro gemilerinin aldığı ücretlerin de yüksek olduğunun kendisine gelen şikayetler arasında olduğunu aktaran Kaşıkçı, bununla ilgili girişimde bulunulmasını istedi. (ANKARA/AA)