MHP'li okul müdürüne suçlama: Öğretmen ve velileri tehdit etti

MHP'den iki kez milletvekili aday adayı olan 4. Murat İlkokulu Müdürü Emircan Ünlü, kendi istediği kitapların satılması amacıyla öğretmen ve velileri tehdit ettiği gerekçesiyle şikayet edildi.

Arşiv
Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Üsküdar'daki 4. Murat İlkokulu'na müdür olarak tayin edilen Emircan Ünlü, önce müdür odasını lüks bir makam odasına dönüştürdü. Müdür Ünlü, daha sonra öğretmenlere zorla kitap sattırmak ve kitapları velilere dayatmakla suçlandı. Karşı çıkanları, "Arkamda MHP ve Ankara var" diyerek tehdit ettiği ileri sürülen Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet edildi. Ünlü hakkındaki suçlamaları reddetti.  

Üsküdar 4. Murat İlkokulu'na bu yıl müdür olarak tayin edilen Emircan Ünlü, iddiaya göre öğretmenlere Analiz Yayınları'na ait olan kaynak kitapları zorla sattırmaya çalıştı. Ünlü'nün, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Semih Durmuş'un da bu durumdan haberi olduğunu söylediği ileri sürüldü. 

MHP'DEN İKİ KEZ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU 

Nevşehir'de 2015 ve 2023'te iki kez MHP milletvekili aday adayı olan ve geçmişte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çektirdiği fotoğrafı da sosyal medya hesabından paylaşan Ünlü iddiaya göre kimsenin kendisine dokunamayacağını, arkasında MHP ve Ankara'nın olduğunu belirterek kaynak kitapların satın almayı reddeden velileri tehdit etti.

'SIRA TAVANLARA GELDİ'

Okula müdür olarak atandıktan sonra öğretmenler odasını kendi odası yapan Emircan Ünlü, tadilattan sonra odasının son halini de 2 Eylül'de Instagram hesabından paylaştı. Ünlü, fotoğrafın altına "Mekan tamamlandı. Sıra tavanlara geldi. Türk milletine hizmet için..." diye not yazdı.

Müdür Ünlü, öğretmenler odasını lüks bir makam odasına dönüştürdü.

VELİLER DİLEKÇE VERDİ

Çok sayıda veli, Emircan Ünlü'yü Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etti. Veliler, şikayet dilekçesinde şunlara yer verdi: "Okul müdürü Emircan Ünlü, okulumuz içinde kaynak kitap dayatıyor ve almayanları tehdit ediyor. Ünlü, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Semih Durmuş’un da bunlardan haberi olduğunu söylüyor. Ünlü, MHP’nin arkasında olduğunu, kimsenin kendisine dokunamayacağını söylüyor. Okul aile birliğini kaldıracağını, yerlerine sınıf annelerini atayacağını anlatıyor. Ünlü, Semih Durmuş’ın arkasında olduğunu öne sürerek tehdit etmeye devam ediyor. Şikayetlerimizin dikkate alınmasını istiyoruz."

Emircan Ünlü'nün sosyal medya hesabında, Devlet Bahçeli ile birlikte çektirdiği fotoğraf da paylaşıldı.

 

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Emircan Ünlü, suçlamaların asılsız olduğunu belirterek kitap satışı konusunda öğretmen ve velilere baskı yapmadığını söyledi.