MHP'li vekilden gazetecilere dava

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, Kıbrıs'taki sahte diploma iddialarıyla ilgili haberler nedeniyle gazetecilere dava açtı. Savcılık, gazetecilerin 4 yıla kadar hapsini talep ediyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Levent Uysal ve eşi Ece Uysal, aralarında Gazete Duvar'ın da bulunduğu medya kuruluşlarına dava açtı. Uysal, gazetecilerin Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde yaşanan sahte diploma skandalına ilişkin iddiaların yer aldığı yazıyı iddia olarak paylaşmasını 'iftira' olarak gördü.

3 Haziran günü "Kıbrıs'ta sahte diploma soruşturması: MHP'li vekilin talimatıyla 'veriler silindi' iddiası" başlığıyla Gazete Duvar'ın da sayfasına taşıdığı haberde, şu ifadeler yer alıyordu:

"Kuzey Kıbrıs'taki 'sahte diploma' krizinin odağındaki Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nin (KTSÜ) dijital verilerinin, MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal’ın talimatıyla silindiği ileri sürüldü. Levent Uysal'ın eşi Ece Uysal'ın kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu üniversitenin dijital verilerinin silindiği iddia edildi."

Konuyu gündeme taşıyan Kıbrıs Postası yazarı Levent Özadam, üniversitenin rektörü İbrahim Levent Timur'un sahte diploma skandalı ortaya çıkınca, "İmzamı taklit ettiler" şeklinde ifade verdiğini de duyurdu. Gazete Duvar'da alıntılanarak yayınlanan bu haberin ardından, Uysal suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, MHP'li Uysal ve eşi müşteki olarak yer aldı. Davanın sanıkları olan Gazete Duvar'ın imtiyaz sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürünün 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

Gazete Duvar'ın yanı sıra BirGün Gazetesi ve Sol Haber Portalı'na da dava açıldığı öğrenildi. Savcılık, şüphelilerin Uysal ve eşi hakkında, 'işlemedikleri bir suç sebebiyle soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını sağlama amacı taşıdığını' iddia etti.

(HABER MERKEZİ)