'MHP’nin 'Fosforlu' kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi'

MHP'nin İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik 'fosforlu cevriye' kampanyasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısı üzerindeki etkisini ele alan gazeteci Murat Yetkin, muhalefetin ortak savunmasına dikkat çekti. Yetkin, "Günün perdesini Fikret Bila’ya konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kapadı: 'Anlaşılıyor ki seçime bugünkü sistemle gidilecek' diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, MHP ile İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında yaşanan son tartışmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa hamlesine etkisine dikkat çekti.

Yetkin 'MHP’nin “Fosforlu” kampanyası yeni Anayasayı yatırdı gibi' başlıklı yazısında, "Aslında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni Anayasa önerisi MHP, İYİ Parti lideri Meral Akşener aleyhine, toplumda tepki gören “Fosforlu Cevriye” kampanyası açmadan önce de fazla heyecan uyandırmamıştı" dedi ve şöyle devam etti:

Hükümet medyasının zorunlu hareketlerden sorumlu köşe yazarı ve ekran yüzlerinin “12 Eylül Anayasası değişiyor” korosu pek yankı bulmamıştı. Yine de CHP ve İYİ Parti’den münferit istifalar, Erdoğan’ın “tel tel dökülüyorlar” -erken- sevincine neden olmuştu. Ancak “Fosforlu Cevriye kampanyası ve 10 Mart’ta Akşener’in verdiği sert yanıt bu tabloyu tersine çevirmiş görünüyor. Sadece İYİ Parti değil olduğu gibi muhalefet bloku, iktidar blokuna karşı ciddi bir ortak savunma sergiledi.

11 Mart’ta bir araya gelen DEVA lideri Ali Babacan ve Gelecek lideri Ahmet Davutoğlu Akşener’e destek verdi. Saadet lideri Temel Karamollaoğlu, İstanbul Sözleşmesine karşı anlaşılmaz duruşu bir yana, Akşener’le dayanışma mesajı yayınladı.
Günün perdesini Fikret Bila’ya konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kapadı: “Anlaşılıyor ki seçime bugünkü sistemle gidilecek”.