Miçotakis: İlişkilerin düzelmesi için Türkiye provokasyona son vermeli

AB Konseyi Başkanı Michel ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Ankara-Atina ilişkilerinin düzelmesi için 'Türkiye'nin provokasyon ve saldırgan söylemden kaçınması gerektiğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunanistan ziyareti öncesi AB Konseyi Başkanı Charles Michel'i ağırlayan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 'Türkiye ile ilişkileri düzetmek istediklerini, ama provokasyon, yasadışı eylem ve saldırgan söylemden kaçınmanın Ankara'nın yükümlülüğü olduğunu' söyledi.

Sputnik'in aktardığına göre, Michel ile ortak basın toplantısında konuşan Miçotakis, 'Türkiye ile ilişkilerin düzelmesini istedikleri' belirterek "Çabaladığımız ve arzuladığımız Ankara ile elzem yakınlaşmanın gerçekleşebilmesinin tek yolu, provokasyonlar, yasa dışı eylemler ve saldırgan söylemlerin sona ermesidir" ifadelerini kullandı. Miçotakis, "Türkiye'nin ölçülü adımları, Avrupa tarafından gelecek adımları da hızlandıracaktır'' diye ekledi.

MICHEL: AB, ELİNDEKİ TÜM ARAÇLARI KULLANMAYA HAZIR

Michel ise 'AB'nin Türkiye'nin davranışlarını değiştirmek için elindeki tüm araçları kullanmaya hazır olduğunu' söyledi. Kathimerini gazetesine konuşan AB Konseyi Başkanı, 'Türkiye ile daha pozitif bir gündeme hazır olduklarını' ancak bunun Kıbrıs sorunu ve insan hakları gibi konularda ilerleme sağlanması halinde gündeme gelebileceğini belirtti. Michel, "Daha pozitif bir gündeme hazırız ancak duygu durumumuz şartlı, orantılı ve tersine çevrilebilir. Bu, Türkiye'nin tavrına bağlı" dedi. 

30-31 Mayıs'ta Yunanistan'a ziyaret düzenleyecek Çavuşoğlu, Atina’ya geçmeden önce, 30 Mayıs'ta Batı Trakya’yı ziyaret edecek, ayrıca Selanik’e de gidecek. Çavuşoğlu’nun ziyaretinde Doğu Akdeniz ve Ege’deki krizlerin yanı sıra göçmenler, ikili ilişkiler ve Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesinde yaşayan Türk toplumunun durumunun ele alınması bekleniyor. (Sputnik/DIŞ HABERLER)