Miçotakis'ten sıcak hava dalgası için uyarı: Elektrik tasarrufu yapın

Son 30 yılın en şiddetli sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya olan Yunanistan'da Başbakan Kiryakos Miçotakis, kesintilerin artacağını söyleyerek "Elektrik tasarrufu yapın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sıcaklığın önümüzdeki günlerde 46 dereceye çıkması beklenen Yunanistan'da, sıcak hava dalgasının elektrik kesintilerini artıracağını söyleyen Başbakan Kiryakos Miçotakis, vatandaşlardan 'elektrik tasarrufu yapmalarını' istedi. Elektrik sistemindeki yükü hafifletmek için Yunanistanlıları ışıkları kapatmaya çağıran Miçotakis, 1987'den bu yana en şiddetli sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya olduklarını belirtti. 

SON 24 SAATTE 116 YANGIN

Öte yandan, Atina'nın 200 kilometre batısındaki Patras kentinde çıkan yangınlarda 3 bin hektardan fazla ormanlık alanın tahrip olduğu kaydedildi. Sivil Savunma ve Kriz Yönetim Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, temmuz ayında 1584 yangın kaydedildiğini, son 24 saat içinde ise 116 yeni yangın çıktığını duyurdu. 

RODOS'TA ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Hardalias, "Artık iklim değişikliğinden değil, bir iklim tehdidinden bahsediyoruz" ifadelerini kullandı. Türkiye'de günlerdir süren orman yangınlarından en çok etkilenen bölgelerden biri olan Muğla'nın Marmaris ilçesine yakın Rodos adasında da yangın çıktığını söyleyen Hardalias, alevlerin kontrol altına alındığını aktardı. (DIŞ HABERLER)