Microsoft: 365 uygulamalarındaki kesintinin sebebi düzeltildi

Microsoft, 365 uygulamaları ve hizmetlerindeki kesintinin altında yatan sebebin düzeltildiğini, ancak siber güvenlik bağlantılı kesintilerin bazı müşterileri etkilemeye devam ettiğini açıkladı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Microsoft teknoloji şirketi, Crowdstrike ile bağlantılı olarak dünya çapında kesintilere sebep olan aksaklıkla ilgili açıklama yaptı. Şirketten yapılan açıklamada, Microsoft 365 uygulamaları ve hizmetlerinde kesintinin altında yatan sebebin düzeltildiği belirtildi.

AA'nın aktardığına göre, Microsoft 365, dünya çapındaki birçok işletmeyi etkileyen sorunun altında yatan nedenin düzeltildiğini, birkaç Microsoft 365 uygulaması ve hizmetinin tam işlevselliğe geri yüklendiğini belirterek, kalan etkinin halen bazı uygulama ve hizmetlerde sürdüğünü bildirdi. Açıklamada, "Sorunun altında yatan neden düzeltildi ve birkaç Microsoft 365 uygulaması ve hizmeti tam işlevselliğe geri yüklendi. Kalan etki hala bazı uygulama ve hizmetleri etkilemeye devam ediyor" denildi.

'OLAY MÜMKÜN OLAN EN YÜKSEK ÖNCELİKTE ELE ALINIYOR'

Microsoft 365 ekibinin rahatlama sağlamak için ek hafifletme eylemleri gerçekleştirmeye devam ettiği aktarılan açıklamada, "Etkilenen diğer senaryolarda işlevsellik ve kullanılabilirlikte bir artış gözlemlemeye devam ediyoruz ve tam iyileşmeye doğru ilerlediğimizden emin olmak için bunu yakından takip ediyoruz. Microsoft, bu olayı mümkün olan en yüksek öncelikte ele almaya devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, bu sorunun çeşitli Microsoft 365 uygulamalarını ve hizmetlerini kullanmaya çalışan tüm kullanıcıları etkiliyor olabileceği belirtildi. Sorunun altında yatan neden, "Azure arka uç iş yüklerimizin bir kısmındaki yapılandırma değişikliği, depolama ve bilgi işlem kaynakları arasında kesintiye neden oldu ve bu da bu bağlantılara bağlı olan aşağı akış Microsoft 365 hizmetlerini etkileyen bağlantı hatalarıyla sonuçlandı" şeklinde tanımlandı.

CROWDSTRIKE: SORUN TESPİT VE İZOLE EDİLMİŞTİR

Microsoft’a siber güvenlik hizmeti veren CrowdStrike'tan kaynaklanan iletişim kesintisi nedeniyle dünya genelinde başta hava trafiğinde olmak üzere aksamalar yaşanıyor.

AA'nın aktardığına göre, CrowdStrike'ın Üst Yöneticisi (CEO) George Kurtz, Crowdstrike'ın Windows ana bilgisayarları için tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir sorundan etkilenen müşterilerle aktif çalıştığını belirterek, "Bu, bir güvenlik olayı ya da siber saldırı değildir. Sorun tespit edilmiş, izole edilmiş ve bir düzeltme dağıtılmıştır" dedi.

Kurtz, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, yaşanan kesintiden Mac ve Linux bilgisayarlarının etkilenmediğini bildirdi. CrowdStrike'ın Windows ana bilgisayarları için tek bir içerik güncellemesinde bulunan bir sorundan etkilenen müşterilerle aktif çalıştığını aktaran Kurtz, şunları kaydetti: "Bu, bir güvenlik olayı ya da siber saldırı değildir. Sorun tespit edilmiş, izole edilmiş ve bir düzeltme dağıtılmıştır."

Kurtz, müşterilerini en son güncellemeler için destek portalına yönlendirdiklerini ve sürekli güncellemeler sunmaya devam edeceklerini belirterek "Ayrıca, kuruluşların CrowdStrike temsilcileriyle resmi kanallar aracılığıyla iletişim kurduklarından emin olmalarını öneriyoruz. Ekibimiz, CrowdStrike müşterilerinin güvenliğini ve istikrarını sağlamak için tamamen seferber olmuş durumda" değerlendirmesinde bulundu.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)