Migros işçileri: Ücretsiz izin veriyorsunuz, ücretli hayat devam ediyor

Migros'ta ücretsiz izne çıkarılan 50 depo işçisi, üyesi oldukları DGD-Sen ile haklarını aramak için bugün Kocaeli Migros deposu önünde açıklama yaptı. İş yerindeki taciz ve mobbing'in son bulması ve sendika üyesi işçilerin işe geri dönmesi yönünde çağrı yapan işçiler, sendikalı olmanın anayasal hak olduğunu belirttiler.

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

DUVAR - Sendika üyesi oldukları için ücretsiz izne çıkarılan Migros işçileri bugün saat 11.00'de Kocaeli Çayırova Migros Şekerpınar deposu önünde buluştu. Salgında artan iş yükü ve iş sağlığı güvenliğinin yeterli olmadığını düşünen Migros depo işçileri, günde 16 saat çalışmaya son verilerek iş yasasına uyulması, mobbing ve taciz yapan tüm amir ve müdürlerin hesap vermesi ve depo içerisinde korona virüsü önlemlerinin alınması için eylem yaptı.

'GÜNDE 39 LİRAYA YAŞAM SÜRDÜRÜLEMEZ'

Depo Liman Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası'nda (DGD-SEN) örgütlenmek isteyen yaklaşık 50 kadar işçi, "performansın düşük" denilerek ücretsiz izne çıkarılmıştı. Pandemi nedeniyle getirilen uygulamalarla şu an 2 milyon işçinin günde 39 liraya mahkum edildiğine değinen işçiler, bu şekilde yaşamın sürdürülemeyeceğini vurguluyor. Migros'un Kocaeli Çayırova'da bulunan deposu önünde toplanan DGD-Sen üyeleri "Ücretsiz izin veriyorsunuz, ücretli hayat devam ediyor" pankartı açarak eylem yaptı.

'MİGROS ANAYASAL SUÇ İŞLİYOR'

Migros'un sendika üyelerine baskı yapmasının anayasal suç olduğunu belirten işçiler, bu hukuksuzluğa karşı mücadeleyi büyüteceğiz ifadelerini kullandı. DGD-Sen Genel Başkanı Murat Bostancı, "İşçileri usulsüzlük yaparak ücretsiz izne göndermek, haklarını gasp etmek yasal değildir" dedi. "Depo işçilerine ayda 360 saat mesai yaptırıyorsunuz" diyen Bostancı, Migros yönetimine seslenerek şöyle konuştu; "Bir taraftan iş yoğunluğu var, yeni işçiler alıyorsunuz ama işçinin alacağı üç kuruş tazminata çökmek için keyfinize göre ücretsiz izni dayatıyorsunuz. Bunun da yasal olduğunu söylüyorsunuz. Bu yasal değil, sömürüdür. Biz bağımsız sendika olarak, işçilerle beraber mücadeleyi sürdüreceğiz"

Migros işçileri son olarak "Tacizciler Migros depodan gidecek" diyerek, iş yerinde kadın işçileri taciz eden, mobbing uygulayan amir ve depo sorumlularının cezalandırılmasını istedi.