Milas yangını Bodrum'a ulaştı, bazı mahalleler boşaltılıyor

Muğla Milas'ta başlayan orman yangınında söndürülemeyen alevler Bodrum'a ulaştı, Gökpınar mahallesi boşaltıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da Mazı köyünün boşaltıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Muğla'nın Milas ilçesi Beyciler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle yerleşim alanlarına kadar ulaştı, bazı evler alevlerin arasında kaldı. 

Geniş bir alana yayılan yangın, 60 hanenin bulunduğu Gökpınar ve Yukarı Mazı mahalleleri ile Armutçuk mevkisinde etkili oluyor. Mahallelerin büyük kısmı tahliye edildi. Uzun süre yangının seyrini bekleyerek bölgeden uzaklaşmayan bazı mahalle sakinleri, alevlerin yaklaşması üzerine evlerinin etrafını sulayıp bölgeden ayrıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da şu açıklamayı yaptı: “Yukarı Mazı’da vatandaşlarımızı tahliye ediyoruz. Aşağı Mazı Köyü’ne gönderiyoruz, sahile gönderiyoruz. Alevler Yukarı Mazı köyüne doğru yaklaşıyor. Biraz daha doğuda Gökbel köyüne doğru da yaklaşıyor. Herkesin çok dikkatli olması lazım. Evlerini tahliye etmek istemeyen vatandaşlarımız var. Onlar evlerinden hemen çıksınlar. Biz duman sebebiyle nefes almakta zorlanıyoruz, onun için bir an önce evlerini boşaltsınlar. Daha sonra her şey normale dönünce inşallah yine geri geleceğiz. Şu anda herkes alevlerle müdahale ediyor. Allah yardımcımız olsun” dedi.

UMURÇA VE KUMBAHÇE'DEKİ ALEVLER SÖNDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Umurça ve Kumbahçe mahalleleri ile İçmeler yolu güzergahındaki makilik ve ormanlık alanda çıkan akşam saatlerinde yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.

Alevlere yapılan müdahaleye arama kurtarma dernekleri gönüllüleri ile vatandaşlar da destek verdi.

Bölgede soğutma çalışmaları arazözler ve İzmir Emniyet Müdürlüğüne ait 5 TOMA ile yapılıyor. (AA- HABER MERKEZİ)