Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten kimdir?

Resmi Gazetede yayımlanan, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlarına göre Celile Eren Milli Eğitim Bakan Yardımcısı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararlarına göre, Ömer Faruk Yelkenci, Kemal Şamlıoğlu, Celile Eren Ökten ve Nazif Yılmaz, Milli Eğitim Bakan Yardımcılıklarına atandı.

Bern Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Celile Eren Ökten'in özgeçmişi şöyle:

Ökten, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünde doçent olarak görev yapıyor. Yeni Türk Edebiyatı, dünya edebiyatı, söylem, toplum dilbilim, metin dilbilim, bilimsel araştırma yöntemleri, yabancı dil olarak Türkçe dersleri veren Ökten, yüksek lisans tezleri yürüttü.

Ana dil edinimi, ikinci dil edinimi ve yabancı dil eğitimi üzerine çalışmaları bulunan Ökten, Prof. Dr. Kazım Yetiş danışmanlığında yürütülen doktora tezinde hem Türkçenin hem de İngilizcenin ana dil olarak öğretilmesini çalıştı.

2006-2007 yılları arasında Wisconsin Üniversitesinde (Madison) Eğitim Programları Bölümünde Prof. Dr. Thomas Popkewitz ile "dil planlaması ve dil politikaları" üzerine doktora sonrası araştırmalar yapan Ökten, daha sonra 2007-2011 yıları arasında Prof. Dr. François V. Tochon ile Wisconsin Üniversitesi ve ABD Eğitim Bakanlığının ortak desteklediği, Amerikan üniversitelerindeki Türkçe programlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili bir proje olan "Dil Öğretiminde Derin Yaklaşım" çalışmasında eş yürütücü, materyal geliştirici ve program düzenleyicisi olarak görev aldı.

Uzun yıllar hem Galatasaray Üniversitesi hem Yıldız Teknik Üniversitesindeki Erasmus programlarında dil eğitmenliği yapan Ökten, University of Chicago yaz okulunda Türkçe ve Osmanlı Türkçesi eğitmenliği yaptı.

Ana dil öğretimi, edebiyat öğretimi, ikinci dil edinimi ve yabancı dil eğitimi üzerine makaleleri ve kitap bölümleri, akademik dergilerde hakemlikleri bulunan Ökten, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Marmara Üniversitesinde düzenlenen Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi ile ilgili eğiticilere yönelik sertifika programlarında uzun yıllardır görev aldı, YTÜ TÖMER müdür yardımcılığı görevini de yürüttü.

Celile Eren Ökten, 2022'den beri Türkiye Cumhuriyeti Bern Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri olarak görev yapıyordu. (HABER MERKEZİ)