Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu kimdir?

Resmi Gazetede yayımlanan, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında kararlarına göre Kemal Şamlıoğlu Milli Eğitim Bakan Yardımcısı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararlarına göre, Ömer Faruk Yelkenci, Kemal Şamlıoğlu, Celile Eren Ökten ve Nazif Yılmaz, Milli Eğitim Bakan Yardımcılıklarına atandı.

Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu'nun özgeçmişi şöyle:

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği mezunu olan Şamlıoğlu, edebiyat eğitimi üzerine yüksek lisansını, Yeni Türk Edebiyatı üzerine doktorasını tamamladı, aynı alanda doçent oldu.

1999 yılında başlayan meslek hayatında kamuda ve özel sektörde öğretmen, eğitim yöneticisi ve genel müdür olarak görev yapan Şamlıoğlu, bu süreçte eğitim alanının yanı sıra insan kaynakları, işletme ve bütçe yönetimi üzerine çalışmalar yürüttü.

Şamlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığında daire başkanlığı ve genel müdürlüğü döneminde Türk eğitim sisteminde bütüncül olarak kalite artışının gerçekleştirilmesi, mukayeseli olarak ulusal ve uluslararası ölçekte eğitim uygulamalarının incelenmesi, mesleki ve teknik Anadolu liselerinde üretim imkanlarının geliştirilmesi ile eğitim ve üretim ilişkisinin güçlendirilmesi gibi konularda çalışmalar yaptı.

Şamlıoğlu, 2018'de Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyesi seçildi.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde genel sekreterlik görevi sürecinde Şamlıoğlu, üniversitenin akademik yayın kapasitesinin geliştirilmesi, öğrenci merkezli eğitimin kurgulanması, dış paydaşlar ile işbirliği geliştirerek eğitim süreçlerine ilişkin topyekun kalite artışının sağlanması, eğitim öğretimde niteliğin geliştirilmesi bağlamında sempozyum, çalıştay, mesleki gelişim, akreditasyon ve iş zekası gibi alanlarda çalıştı.

Yazar ve akademisyen Şamlıoğlu, eğitim, medeniyet ve düşünce tarihi üzerine yazılar kaleme alıp, pek çok yayın organında mülakat, demeç ve yazılara imza attı. Akademik alanda ulusal ve uluslararası yayınevlerinde yayımlanmış kitaplar ve makaleler kaleme aldı.

Evli ve üç kız çocuğu babası olan Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu, iyi derecede İngilizce biliyor. (HABER MERKEZİ)